{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verraden.

Dan kan je zelf ook zien dat ze gewoon geen zin heeft’. Zegt Rinze. İk knik en stuur Alma al voor de honderdste keer een sms. Zonder een antwoord terug te krijgen.

Afbeelding blog 'Verraden. ' Achtergrond blur afbeelding

Heel de dag denk ik aan Alma. Het is zo egoïstisch van mij geweest om maar niet 1 keer haar toe te gaan. Ze heeft een probleem het kan gewoon niet anders. Zij zou de eerste persoon zijn de me zou feliciteren dat ik af ben van die eikel. Maar ze is nu nergens te bekennen wie weet wat ze heeft. ‘zullen we opstaan Ria’ zegt Rinze. İk kijk hem aan en knik. Hij heeft tegen m'n ouders gezegd dat we film zouden kijken. M'n vader vond het goed. Hij is natuurlijk niet dom en weet wat er afspeelt. İk zie aan m'n moeder dat ze het leuk vind dat we zo close zijn. Ik geef ze allebei een kus.

We lopen naar de auto toe. Rinze vertelt me wat we kunnen doen vandaag. İk voel me zelf heel afwezig. Misschien was het beter om thuis te blijven en over alles rustig na te denken. ‘Ria luister je eigenlijk wel’ zegt Rinze dit keer ongeduldig. ‘oow sorry ik was even ver weg’ zeg ik half schamend. ‘gaan we nog langs Alma’? İk knik ‘het is eigenlijk wel een goed idee, zo wil ik niet rondlopen met allemaal vragen’ zeg ik zuchtend. ‘je maakt je nergens zorgen om Ria. Als er iets aan de hand zou zijn zou je het allang al weten, kan je haar ouders niet bellen’? İk schud m'n hoofd ‘kan helaas niet ze hebben al twee jaar geen contact meer door familie problemen’. Rinze knikt en ik vertel waar Alma woont. Ondertussen begin ik na te denken wat er aan de hand kan zijn. Het begon allemaal toen ik bij Nico langs ben gegaan. Daarna heb ik niks meer van haar gehoord alleen paar smsjes. Misschien heeft Rinze gelijk en ik maak me zorgen om helemaal niks. Alma kan soms onverantwoordelijk gedragen en dit is weer zo'n moment.

‘we zijn der wil jij in de auto wachten’ vraag ik aan Rinze. Hij knikt ‘als er iets is hoef je het alleen maar te zeggen’. İk knik en kijk diep in zijn blauwe mooie ogen ‘dank je wel Rinze je hebt al zoveel voor me gedaan’. Rinze lacht ‘dat kan je vanavond als je voor me gaat koken wel goedmaken’ zegt hij met een gek toontje. İk lach en haal diep adem ‘haar auto staat voor de deur dit betekent hopelijk dat ze thuis is’. Ik vind het erg spannend, het voelt allemaal gewoon niet juist. Alma is m'n beste vriendin, we hebben zoveel dingen samen meegemaakt. Leuke en minder leuke dingen. We hebben natuurlijk ook vaak ruzie gemaakt maar dat duurde nooit langer dan een dag. ‘ga je nog lieverd ik kan gewoon meekomen hoor’. Zegt Rinze. ‘nee, ik wil alleen gaan, gewoon om te zien of alles goed met haar gaat’.

İk haal paar keer diep adem en stap uit de auto. İk zwaai lachend naar Rinze om hem te laten zien dat ik niet nerveus ben. Ik loop naar de deur van Alma en druk op de bel. Maar ik hoor niks ik druk nog een keer zonder enige resultaat. Dit is echt iets typisch voor Alma, ze is nooit iemand geweest die van bezoek houd. İk loop dit keer naar haar achterdeur want ik weet waar haar sleutels zijn. İk maak me hopelijk om niks ongerust. Eerst klop ik weer op de deur maar ze is nergens te bekennen. İs ze misschien ergens flauwgevallen, haar hoofd gestoten? İk denk aan de ergste gevallen. İk doe de voordeur open en doe een stap naar voren. Ze is nergens te bekennen, in de woonkamer zie ik haar jas op de bank met een mannelijke jas. Dit keer komen de vraagtekens naar boven. Die jas komt me ergens bekend voor maar ik kan het niet plaatsen. Waar is ze nou, ik wil net haar naam roepen maar iemand is me voor. ‘Sweety ik kan niet genoeg van je krijgen, zin in nog een rondje Alma’? Dit is niet zomaar iemand maar nu weet ik waar ik die jas van kende. İk voel me verraden. İk weet dat ik hier weg moet maar ik kan helemaal niks doen. Het lijkt of iemand me vast houd. Boven hoor ik Alma lachen, ik weet nu tenminste dat alles goed met haar gaat. Met tranen in m'n ogen wil ik net weggaan maar dan zie ik onze foto samen met Alma op de tafel. İk haal onze foto eruit en scheur het in stukjes en verlaat daarna haar huis. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je