{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verleden toekomst

Als ik opnieuw wil beginnen moet ik het verleden afsluiten. Dit kan zo niet doorgaan. Het wordt tijd om met Alma te praten.

Afbeelding blog 'Verleden toekomst '

İk zit al bijna twee uur te lopen. Rustig probeer ik na te denken wat ik wil zeggen. Misschien moet ik het helemaal niet doen. İk word er helemaal gek van. Mijn hart gaat elke keer tekeer als ik haar voor me zie. İk wil het haar niet vergeven waarom zou ik. Zij is ervandoor gegaan met mijn man niet ik. Ze wist precies hoe alles in elkaar zat. Toen ze hoorde dat ik zwanger was kon ze toch stoppen met haar vieze spel. Met een zucht ga ik op een bank zitten. Hoe haal ik het in m'n hoofd om met haar te praten. Alsof ik zoiets kan oplossen. Ze gaat me alleen vertellen hoeveel spijt ze heeft. Dat ze voor elkaar bestemd waren en nog veel meer bla, bla en weer is bla. Als ik kijk op m'n tel hoe laat het is zie ik dat hij me weer gesmst heeft. ‘gaat alles goed’. İk zucht en misschien omdat ik me nu heel alleen voel type ik terug dat het niet goed gaat en dat ik bij de haven zit. Het is best laat geworden maar heb geen zin om naar huis toe te gaan. ‘over 5 minuten ben ik er, wil je alsjeblieft op me wachten’. Krijg ik terug van Nico. İk moet echt met iemand praten anders word ik gek. Ook al is het Nico ik heb het nodig. ‘İs goed’ type ik alleen terug.

Na vijf minuten komt Nico echt aan met zijn auto. İk krijg weer kriebels in m'n buik. Dit is niet wat ik wil maar ik moet het doen. Arme Alma ze weet niet dat haar vriend nu samen met mij is. Nu lijk ik precies op haar. İk krijg een grote schuldgevoel. Nico komt naar me toe lopen en geeft me een hand. Natuurlijk reageer ik daar niet op. ‘ben je nu blij Nico samen met Alma. Geeft ze jou wat ik niet kon geven?’ vraag ik een probeer m'n traan weg te vegen. Gelukkig is het donker en kan hij niet zien dat ik moet huilen. ‘Ria, dit heeft niks met jou maar met mij te maken. İk ben een eikel geweest. Het spijt me en geloof me Alma heeft ook spijt. We hebben het elke dag over je. Hoe we het ooit goed kunnen maken’. Dit keer is hij degene die een traan veegt. İk hoor het aan zijn stem dat hij het meent. ‘ik moest niet in zee gaan met haar maar zoals jij ook weet ging het ook niet goed tussen ons’. İk word weer boos op hem ‘nee, jij was niet goed Nico. Jij met je vader en geloof me ik zal het jullie nooit vergeven’ zeg ik en sta op. ‘wil je me alsjeblieft nooit meer bellen, hopelijk hebben jullie een gezonde baby samen. Doe Alma niet aan wat je bij mij hebt gedaan’. Hij kan alleen maar knikken en ik draai me om en loop naar huis toe. İn m'n eentje maar dit keer met een goed gevoel. Wat ben ik blij dat ik niet ingegaan ben in zijn spel. Dan was ik hetzelfde als Alma.

İk ben eindelijk bijna thuis en ben kapot. Hoe gek ben ik om bijna drie uurtjes te lopen. M'n ouders zijn nog steeds niet thuis. İk kleed me weer snel om en doe m'n pyjama's aan en ga in bed liggen. Het is fijn om te weten dat ze spijt hebben. Wat ze geflikt hebben niet kan. Natuurlijk heb ik hier nu niks meer aan maar alsnog kan ik opgelucht adem halen. Nu Rinze nog, maar zonder hem ben ik beter af. Met hem wil ik niks meer mee te maken hebben. Hij liet me stikken op het moment dat ik hem juist nodig had. İk draai me om en probeer aan niets te denken. Eindelijk lukt het en val ik in slaap.

‘Lekker geslapen meid’? Vraagt m'n moeder als ze me kamer binnen komt lopen. İk voel dat ik overal pijn heb. Waarschijnlijk door de stress van gisteren. ‘ja zeker en jij hoe was het gisteren’? Vraag ik gapend. Ze vertelt lachend wat ze gisteren allemaal gedaan heeft met pa. Wat ben ik toch trots op ze. Dat ze zo kunnen genieten van het leven. ‘kom kleed je om kunnen we ontbijten’. Ik knik en kleed me rustig om en zie dat m'n licht brandt op m'n tel. Nieuwsgierig type ik met wachtwoord. Ik had Nico toch duidelijk gemaakt dat hij me niet moet bellen of sms'en. Maar ik zie al snel dat het niet Nico. Het is Rinze en ik moet even slikken als ik het gelezen heb.


Ook kunnen jullie mij volgen op Facebook https://m.facebook.com/Ria-v-heykelen-1599496350134437/?ref=bookmarks

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je