{{ message.message }}
{{ button.text }}

Trouwen als je zwanger bent

De jurk

Afbeelding blog 'Trouwen als je zwanger bent' Achtergrond blur afbeelding

Met ruim 24,5 week zwanger op de teller ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Wat hebben we genoten: van een prachtige trouwdag in onze geliefde stad Nijmegen met alleen de ouders, getuigen en beste vrienden, tot aan het trouwfeest drie dagen later in ons nieuwe huis.

Ik had op dat moment al een behoorlijke babybump dus ik had er van tevoren een hard hoofd in dat ik een trouwjurk zou kunnen scoren. Zie je het voor je: mijn aanstaande man in chique op maat gemaakt pak en ik ernaast in een soort Ali Express achtige jurk waardoor ik als een vod op de foto’s zou moeten staan. Nee, ik had niet bepaald zin in de jacht naar een potentiële trouwjurk.

Strak in het pak

Samen met mijn moeder en Rene, mijn man, hebben we een dag gepland waarop we eerst het trouwpak voor Rene zouden gaan kopen. Daar zijn we heel snel voor geslaagd: een prachtig donkerblauw pak van Hugo Boss. Ik voelde acuut vlinders in mijn buik toen ik hem zo zag staan!

Met dikke tieten en positieonderbroek het pashok in

Toen was ik aan de beurt. (Rene is overigens dus gewoon mee geweest met het passen van de trouwjurk, we zijn niet bijgelovig.) Waar het eigenlijk de bedoeling was om naar een zaak in Arnhem met galajurken te gaan, stuitten we onderweg op een bruidszaak. ‘Geen afspraak nodig’. Dat vond ik fijn, want ik zag het niet zitten om met zes kakelende vrouwen om me heen de jurken te moeten passen. 

In de betreffende winkel kreeg ik uitleg over het concept en ik kon zelf aan de slag met uitkiezen. Er werd me geadviseerd de jurk twee maten groter dan mijn normale maat te kopen, zodat ik er de weken tot aan de bruiloft nog in zou kunnen groeien. Zo gezegd zo gedaan. Ik koos 4 jurken uit en werd geholpen door een rustige dame die vertelde dat ze vaker zwangere bruidjes had gekleed. Dat hielp me enorm bij het overwinnen van mijn onzekerheid. (Immers, je staat toch in je positieonderbroek, met dikke tieten en zwangere buik tegenover een wildvreemde.)

Yes to the first dress!

Ik pastte de eerste jurk aan en werd op slag verliefd. De jurk had een mooi afgewerkt lijfje, dat net boven de echte bolling van mijn buik overliep in een flowy/ soepelvallende rok met sleep. Het verdoezelde de zwangere buik enigszins, maar accentueerde ‘m op de juiste plekken. Ik heb daarna nog vijf andere jurken gepast, maar die vielen allemaal in het niet bij de eerste. I said YES to the first dress!

Wat was ik blij, een echte trouwjurk! Uiteindelijk heb ik nog een aantal afspraken gehad om de jurk door te passen en op maat te laten maken. Het bovenlijfje was te groot en de rok iets te lang. Maar toen hij eenmaal af was voelde ik me dolgelukkig. 


Wat ben je mooi

Op de trouwdag zelf kwam Rene mij ‘s ochtends ophalen. Toen ik de voordeur opendeed nadat hij aanbelde, waren we allebei even speechless. ‘Wat ben je mooi’ zeiden we tegen elkaar. En die dag hebben we meerdere malen tegen elkaar gezegd hoe mooi we elkaar vonden. Missie geslaagd!!

Afbeelding blog 'Trouwen als je zwanger bent'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je