{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tinderen als mama

het nieuwe date-tijdperk

Afbeelding blog 'Tinderen als mama'

Huisje-boompje-beestje, trouwen-tuintje-kindje. Voor een vrouw toch wel voor vele een levenspad of levensdoel. Ook ik was daar blij mee, dacht dat ik mijn leven goed op orde had maar toen.. toen sloeg alles als een blad aan een boom om. Blijkbaar kan het leven in een korte tijd zóveel veranderen en kan je heel veel vastigheid verliezen. Ineens stond mijn leven compleet op losse schroeven. Werk was onzeker, de scheiding moet nog afgerond worden, mijn financiele toekomst is nog onzeker en om dan nog maar te zwijgen over huisvesting. 

En dan ben je ineens een single mom, en dan? Voor iedereen zal dit anders zijn. De één wil de komende jaren geen man meer in haar leven en de ander vindt het juist wel fijn om haar leven weer te delen.

Zo’n 11 jaar geleden was ik voor het laatst vrijgezel en jeetje, wat is de wereld veranderd. Toen kwam je mensen alleen in real life tegen, mocht je een half uur per dag MSNen en stuurde je maximaal 20 berichtjes per dag met je mobiel. Tegenwoordig heb je zoveel mogelijkheden om in contact te komen en ontmoet je mensen die je normaal gesproken nooit zou tegenkomen. Tinder, Happn, Lexa, zelfs Instagram en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Voor nu wil ik jullie meenemen in Tinder. Want ja, we hebben allemaal wel zo onze gedachtes hierover. One night stand platform, heb je zin in een date? Over een uur kan je met iemand aan tafel zitten of nog gekker, bij iemand in bed liggen. En ja, dit is dus ook echt zo áls je dat wilt. 

Wat vind je op Tinder? Er staan letterlijk profielen op met foto’s a la fifty shades of grey en dominerende teksten. Ook een profiel met de bio: “rijke man Getrouwd maar ik zoek vriendschappen en als het klikt wat spanning” uhhhh dus... misschien meer een gevalletje voor Second Love? Stelletjes die letterlijk een derde persoon zoeken. En dan de meest voorkomende foto’s, ook een leuke: sportschool, ontbloot bovenlijf, wintersport, wielrennen, motoren, auto’s. Voor mij persoonlijk sowieso al een no-go ? En de beruchte openingszinnen.. nog zoiets leuks. "Gefeliciteerd met onze match!", "Als ik je hart zou stelen, zou je me dan aanklagen omdat je rechten hebt gestudeerd?", ja mensen.. het is ook lastig. Waarvan ik he-le-maal in shock was is dat er na 7(!) berichtjes al een d*ckpick MET gezicht en al kwam en, of dat al niet heftig genoeg was.. er kwam óók nog eens een filmpje achteraan. ?‍♀ En dan weer een ander die 4 km verderop zat en oprecht op dát moment wilde afspreken voor uhhhh.. geen kopje thee laten we maar zeggen. What happened met de mensheid?

Tot slot, als je dan een toch een leuke match vindt en je gaat wat meer over elkaar ontdekken kom je als single mom toch al snel niet meer onder het hebben van een kindje uit. Of je moet zelf one night stand intenties hebben, dan zal het niet zoveel boeien. En hoe wordt daar dan op gereageerd? 90% is binnen een dag weg, sommige gelijk al en sommige proberen het nog te verzachten door er leuk op te reageren maar nemen daarna ook de benen. Van die overige 10% zullen er serieuze, volwassen-denkende exemplaren tussen zitten maar ook die denken het allemaal aan te kunnen maar als het te heet onder de voeten wordt ook vluchten. Het is ook niet niks wanneer er kindjes in het spel zijn en hier moet zeker wel over nagedacht worden ben ik van mening! 

Maar hey, het is wel een leuke bezigheid en zorgt ook voor veel lol! Zijn er meer mama's aan het daten? En wat zijn jullie ervaringen met daten als mama? 

XOXO Astrid

www.perfnotsoperf.nl 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je