{{ message.message }}
{{ button.text }}

Seks na baby

Afbeelding blog 'Seks na baby' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn veel dingen waar ik tegen opzie omtrent de bevalling. Maar één groot deel ervan is toch wel de seks na de bevalling. Nee, dat hoeft niet meteen. Maar na mijn vorige bevalling heeft het een half jaar (!) geduurd voordat ik weer dúrfde; zo beurs en toegetakeld voelde mijn onderkant. En zo beurs wás blijkbaar ook mijn onderkant, want het heeft toen nog eens een half jaar geduurd voordat het geen pijn meer deed. En mijn ex was gewoon “normaal” geschapen. Mijn huidige vriend is zeer boven gemiddeld geschapen.
Voorzichtig heb ik al aangekaart dat ik er erg tegen opzie en bang voor ben, maar hij stelde me meteen gerust. Ik durf dus alleen niet te melden dat het wel eens een half jaar kan duren. Ook omdat ik natuurlijk niet weet of het weer zo zal zijn, de ene bevalling is de andere immers niet. Een tweede schijnt (vaak) ook makkelijker te gaan. Maar het is wel 8 jaar geleden dat mijn eerste baby door de “tunnel” ging; ik heb zo het idee dat alles wat er toen is opgerekt, allang weer bijgetrokken is.
Aan de andere kant had ik de vorige keer zwangerschapssuiker, wat mij een flinke baby heeft opgeleverd, en ben ik deze keer gezond waardoor dit kindje wellicht wat kleiner zal zijn (zeg ik hoopvol).
Druk maken heeft geen zin, maar zo af en toe overvalt me toch deze angst. Naast alle andere dingen waar andere (aanstaande) moeders vast ook zorgen om hebben.

(In een andere blog zal ik wat uitgebreider over mijn eerste bevalling vertellen)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je