{{ message.message }}
{{ button.text }}

SEKS

Before and after a baby

Afbeelding blog 'SEKS' Achtergrond blur afbeelding

Ik weet zeker dat veel mensen bij dit onderwerp nu denken ‘heftaaaggg’ of ‘zo, da’s gedurft’. Het is toch een onderwerp dat je niet zomaar op een verjaardag bespreekt. Logisch ook. En hoewel de één er heel open over is en de ander het liever privé wil houden, denk ik wel dat het af en toe best fijn is om met anderen te bespreken. Tenminste, dat is mijn ervaring. Want sinds mijn eerste kindje is geboren heb jk toch wel gemerkt dat mijn seksleven veranderd is. Helemaal in het begin. Want tussen de nachtvoedingen en de poepluiers door was dat iets waar ik totaal niet mee bezig was. De hormonen gierden door mijn lijf en ik was vooral bezig om weer een beetje mezelf te worden. Maar mijn man daarentegen, tsja, die had er wel weer zin an!

Hoe moet je seks verwerken in het nieuwe leven met een baby? Ik was in het begin gewoon heel erg moe en als ik in mijn bed lag wilde ik slapen. De eerste tijd moest mijn lichaam sowieso herstellen en ik vond het ook best spannend om weer ‘aan de slag’ te gaan. Het was mentaal echt even een dingetje. En toen mijn zoontje eenmaal langere uren doorsliep in de nacht en wij dus ook wat meer rust kregen was voor mij het moment aangebroken om te kijken hoe ik seks in mijn nieuwe leven kon verwerken. Waar we vroeger minimaal 3x per week lekker aan het mens-erger-je-nieten waren, hadden we nu al moeite om 1x per week de tijd te vinden. En wat ik automatisch ging denken was: ‘is dat wel goed?’. ‘Is het wel goed dat ik soms gewoon liever wil slapen of even wil netflixen?’.

Mijn twee beste vriendinnetjes waren allebei 3 maanden eerder ook van hun eerste kindje bevallen en toen HET onderwerp ter sprake kwam was ik zó opgelucht! Zij moesten er ook weer hun weg in vinden. Waar we het alle drie over eens waren was dat je seksleven belangrijk is. Maar dat je er af en toe ook aan moet werken. Zeker als je merkt dat je er na het krijgen van een kindje weer even je weg in moet vinden. En hoe fijn is het als je weet dat er anderen om je heen zijn die met hetzelfde probleem zitten? En misschien geldt dit niet voor iedereen, maar het onderwerp wat bespreekbaarder maken met mensen die je vertrouwd, mag naar mijn idee best!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Relatie, #sex, #Seks

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je