{{ message.message }}
{{ button.text }}

Read my mind

Eva

Afbeelding blog 'Read my mind'

“Ik heb een idee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig voel voor een verkleedfeestje, maar ik neem je na het werk graag mee uit winkelen om matchende kleren te kopen. Zullen we daarna snel een hapje eten ergens, om daarna samen naar het feest te gaan? Als vrienden?” Vrienden?! Ik wil geen vrienden zijn met je, Niels “Als vrienden…” Ik kijk hem aan. Alles beter dan niets. “Ok. De vakantie staat voor de deur, heb je al plannen?” Hij praat over zijn plan om 3 weken door Amerika te trekken. Ik knik, drink mijn drinken en eet mijn salade. We praten nog wat verder tot het tijd is om terug te gaan. We staan tegelijkertijd op, waardoor we meteen tegenover elkaar staan. Ineens voel ik zijn lippen op de mijne en in mijn eerste reactie kus ik hem terug. Ik wil mijn armen om zijn nek slaan als hij me loslaat en me aankijkt. “Kom, we moeten gauw terug” Enigszins teleurgesteld volg ik hem, terug naar kantoor.
Eenmaal terug kan ik me maar moeilijk concentreren. Niels blijft door mijn hoofd spoken en het feit dat hij zo dicht bij me in de buurt zit werkt ook niet echt mee. Dan zie ik Lisa verschijnen. Vieze Lisa. Ze loopt naar Niels zijn bureau en ik zie dat ze er half op gaat zitten terwijl ze overdreven met hem lacht en flirt. “En, zie ik je nog vanavond op het personeelsfeest? Ik weet zeker dat we er samen een leuk feestje van kunnen maken.” Ik hoor het haar zeggen. Bah. Als hij hierin trapt, mag ze hem hebben. “Ja hoor, ik ben er, samen met Eva.” Hij knipoogt naar me en zij kijkt mij met een jaloerse blik aan. Wow, op deze reactie had ik even niet gerekend. Ik lach naar Niels en glimlach vervolgens naar Lisa. “Dat klopt, nadat we samen wat gegeten hebben.” “Oh jullie gaan van tevoren uiteten?! Dat lijkt mij nou ook gezellig! Wat nou als ik een paar collega’s optrommel? Ik weet zeker dat Daan ook wel mee wil, net als Floris.” Ze kijkt me met een vuile blik aan. Schaakmat. “Dat vind je toch niet erg he Niels, het lijkt me zo goed als je meer mensen leert kennen dan alleen… Eva.” Ik rol met mijn ogen. “Ik eh… Ja, natuurlijk, waarom niet.” Ik hoor het hem zeggen. Hij zegt het serieus. Ik kijk hem aan, hij kijkt terug en haalt z’n schouders op. Bah. “Nou, dat is geregeld dan! Maak jij even een reservering Eva? Dat is immers je werk, en je bent er zo goed in!” Lachend loopt ze weg. Ik word er misselijk van. “Laat mij maar een reservering maken Eef, ik kijk wel of ik iets leuks kan vinden.” “Thnx Niels, maar ik doe het wel. Dat is immers mijn werk” zeg ik spottend. Kutlisa. Gauw zoek ik een restaurant op waarvan ik zeker weet dat hij goed is en bel voor een reservering. “Ehh… Doe maar 6 personen.” Ik heb werkelijk geen idee wie er meegaat, maar we zien het wel. “Oke, bedankt! Tot vanavond.” Ik kijk Niels aan. “Zie je, ik ben er goed in. Reservering gemaakt hoor” zeg ik spottend. Ugh, dat had hij niet verdiend, maar oke. “Bedankt Eef. Jammer dat we niet met z’n tweeën zullen zijn, mag ik je op z’n minst naar huis brengen vanavond?” Ik lach naar hem “Eh… Dat lijkt me niet zo handig, aangezien mijn auto hier ook staat.” Hij denkt even na. “Dan zorg ik ook dat je morgenochtend weer hier komt.” Wow. Nice offer!  “Weet je dat zeker?” Vraag ik onzeker “Nee eigenlijk niet” reageert hij lachend. “Ja natuurlijk, anders zeg ik het toch niet, muts.” Ik lach terug. “In dat geval zou deze muts het fijn vinden als je haar naar huis brengt.” Hij knipoogt naar me “Done deal, girl” Ik krijg een warm gevoel vanbinnen.

“Jezus Eva, dit is al de 7ejurk die je past, de eerste stond je net zo geweldig als deze.” Blegh, mannen. “Ja kies jij dan wat! Ik weet het gewoon niet!” “Prima.” Niels loopt weg en komt even later met een korte bordeauxrode jurk aanlopen. Ik had hem zelf nooit gekozen, maar… Laat ik het een eerlijke kans geven. Ik trek de jurk aan en voel me er heel goed in. Ik stap in mijn pumps en loop het pashokje uit. Ik zie Niels naar me kijken. “Wat? Zit hij niet goed? Past hij niet mooi? Is m’n kont te dik?” Hij staat op en legt z’n handen op m’n billen. “Hmmm… Nee. Hij staat je perfect. Je ziet er geweldig uit.” Ik herken de blik in z’n ogen direct en ik besluit het spelletje mee te spelen. “Ja? Weet je het zeker? Zijn m’n borsten niet… te zichtbaar?” Ik zie zijn blik naar beneden gaan. “Of… Is hij niet eigenlijk iets te eh… Kort?” Zijn handen glijden over mijn bovenbenen. “Nee schatje, hij staat je perfect. Ga je alsjeblieft gauw omkleden, anders duw ik je zo meteen dat pashokje in en trek ik dat jurkje direct van je lijf.” Ik blijf nog even staan, totdat hij me zacht richting het hokje duwt. Ik doe het jurkje uit en kijk langs het hokje “Weet je zeker dat dit de juiste is?” vraag ik plagerig. Het antwoord is me meer dan bekend en ik zie dat hij moeite doet om zich in te houden. Ik kleed me weer aan en loop met het perfecte jurkje naar de kassa. Gauw betaal ik hem en samen lopen we naar een winkel waar ze een mooi matchend overhemd verkopen. Hij kiest de juiste uit en binnen 5 minuten staan we weer buiten. Het is inmiddels 6 uur, de reservering staat voor 7 uur dus we hebben nog tijd. Ik vraag of we naar zijn hotel kunnen om ons om te kleden, dit is de meest voordehand liggende optie gezien de afstand. Snel lopen we naar zijn auto. Hij houdt de passagiersdeur voor me open en ik wacht even met instappen. “Ik vind het fijn met je, Niels” en ik kus hem op zijn wang. Voordat hij kan reageren ga ik snel op de stoel zitten, hij gooit de deur dicht en komt naast me zitten. Hij start de auto en na 5 minuten stilzwijgend naast elkaar te hebben gezeten, zegt hij “Ik vind het ook fijn met jou, Eva. Alhoewel ik ook merk dat ik het lastig vind om mezelf een houding te geven, ik vind je heel aantrekkelijk, of eigenlijk onweerstaanbaar. Je maakt het me alles behalve makkelijk.” Ik kijk hem vragend aan. “De manier hoe je loopt, hoe je zit, hoe je praat. Ik vind je geweldig.” Ik weet even niet wat ik moet zeggen. “Eh… Wow. Dit komt even rauw op m’n dak vallen. Ik vind je heel leuk, maar je bent ook mijn leidinggevende. En ik zit niet te wachten op allerlei verhalen op de werkvloer. Misschien doe je er beter aan me terug op kantoor af te zetten, voordat er dingen gebeuren waar we beide spijt van krijgen.” 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je