{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb mijn man graag gewoon mannelijk, met ballen dus.

Wij vragen een ander toch ook niet of impotentie de reden is dat ze “maar” twee kinderen hebben?

Afbeelding blog 'Ik heb mijn man graag gewoon mannelijk, met ballen dus. '

Dit is hem, de vader van….. Al 28 jaar ben ik samen met deze man. Jeugdliefde zoals dat zo mooi genoemd wordt. Ik viel als een blok voor zijn nuchterheid, droge humor en vermogen om altijd zichzelf te zijn. Het feit dat hij afschuwelijk snurkte, een heimelijke aantrekkingskracht had op stroomsnoeren en lachte om stomme grappen nam ik voor lief. Ik vond hem perfect.

Op onze geboortekaartjes stond altijd trots “moeder en kind maken het goed”, maar de regel “vader ook” zou niet helemaal ongepast zijn geweest. Al de keren dat ik ging bevallen nam hij twee weken ouderschapsverlof op. Tollend van slaapgebrek nam hij de zorg van de oudere kinderen op zich en bediende de kraamvisite van beschuit met muisjes.

Hebben jullie soms een rubberallergie?

Sinds de komst van de kinderen is er veel voor hem veranderd. Als hij thuis komt loopt hij niet meer gelijk naar de koelkast voor zijn biertje maar vraagt hij eerst hoe het is gegaan die dag. Zijn geliefde klusschuur is bezet met ontelbare fietsen en hij rijd rond in een hele lelijke grote auto. Hij heeft geen pappa dag. Dat wil hij ook niet. Hij moet namelijk overdag gewoon naar zijn werk. Daar verdient hij het geld wat ik rijkelijk uitgeef aan boodschappen, vakanties en babyuitzet. En de tijd die hij naast zijn werk overhoud vult hij met banden plakken en dingen die mijn kinderen overdag stuk maken. En nee, ook mijn man had niks met kinderen. Hij is er net zoals ik er langzaam ingegroeid. En onze omgeving begrijpt daar helemaal niks van.

Hebben jullie soms een rubberallergie? Wanneer laten jullie nou eens de boel doorknippen? Je bent nu echt te oud toch?  Voor je het weet hebben jullie een elftal aan de keukentafel zitten. Je man durft zeker niet? Doodmoe worden we er van. Wij vragen een ander toch ook niet of impotentie de reden is dat ze “maar” twee kinderen hebben?

Als het aan mijn man had gelegen had hij zich allang laten steriliseren. Hij vind het namelijk onzin dat mannen weigeren om hun deel van de verantwoordelijkheid te nemen. De argumenten over een tweede leg als hij, onder invloed van een flinke midlife-crisis, een andere relatie krijgt of ik dood ga, veegt hij van tafel. Hij wil geen kinderen van een ander, en al helemaal niet als ik dood ben.

Wat als we toch nog meer kinderen willen?

De reden waarom het dan toch nog niet gebeurd is, is mijn alles overheersende angst. Want stel nou dat mijn man de fabriek definitief sluit, vind ik hem dan onbewust niet minder aantrekkelijk? Wat voor invloed heeft het op ons seksleven, als seks alleen nog maar is voor de leuk, en niet meer om iets te bereiken? Ja, een orgasme, als het een beetje meezit. En wat als we toch nog meer kinderen willen? Dat zijn dus de redenen dat hij dus nog steeds intact rond loopt.

Geen allergie en al helemaal geen bange man. Ik, de moeder die zeven kinderen op de wereld heeft gezet durft het gewoon niet, en ik heb schijnbaar mijn man het liefst gewoon mannelijk, met ballen dus.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je