{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ik de liefde van mijn leven leerde kennen

Mijn relatie met mijn buitenlandse partner

Afbeelding blog 'Hoe ik de liefde van mijn leven leerde kennen'

Vele Nederlanders hebben een "buitenlandse partner". Net als ik, ik ben daar 1 van. En in deze blog ga ik jullie daar over vertellen.

"Ik leerde hem 2 jaar geleden kennen op vakantie."

2 jaar geleden ging ik met mijn vader, moeder, zusje en Renee op vakantie naar Egypte. Een weekje naar El Gouna, gewoon even lekker er tussen uit. Ons oog viel al snel op deze ene knappe jongen. Of we hem stalkde? Nee helemaal niet. Ik draaide juist mijn hoofd weg zodra hij onze kant op keek en bleef lachen en zeggen dat mijn zusje super verliefd op hem was.

Uiteindelijk raakte we aan de praat. Over Renee natuurlijk want dat was het enige kind op het kleine resort waar we verbleven. Af en toe maakte we een praatje en dat praatje werd flirten van zijn kant. Maar dat lachte ik gewoon weg want ja..

Toen ik thuis kwam bleek ik toch wel echt verliefd te zijn en via contact via Facebook en uiteindelijk Whatsapp besloot ik een maand later terug te keren naar Egypte. Alleen! Na een week met hem te zijn geweest en hem beter te leren kennen keerde ik terug naar huis. Nog verliefder dan dat ik al was. Daarom ging ik 2 maanden later met Renee weer terug naar Egypte. Dit keer niet voor een week maar voor 3 weken. In deze 3 weken leerde ik zijn familie kennen, bekeerde ik mijzelf tot de islam en sloten wij een orfie huwelijk.

En zo bestond onze relatie uit op en neer vliegen naar Egypte. Om de 2 maanden keerde ik voor een maand/ ander halve maand naar Egypte. Egypte, het land van mijn grote liefde, het land wat uiteindelijk meer als thuis voelde dan Nederland.

Nog niet zo lang samen en toen ineens een positieve test in handen. Wij waren zwanger. Een kindje. Hoe gingen we het doen. Hij was nog nooit in Nederland geweest. En ik zou absoluut niet in Egypte gaan wonen.

Stap 1 werd trouwen. Ik zal in een volgende blog even onze huwelijkse nachtmerrie vertellen. Dat is te lang om hier te plaatsen!

Stap 2 bestond uit een visum aanvragen om de bevalling bij te wonen.

Stap 3 werd een verblijfsvergunning regelen

In mijn volgende blogs ga ik jullie vertellen over onze weg naar het huwelijk, ons gevecht voor een visum en tot slot zal ik jullie in een blog vertellen over ons proces voor een verblijfsvergunning. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je