{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ga jij om met adviezen?

.

Afbeelding blog 'Hoe ga jij om met adviezen?' Achtergrond blur afbeelding

Wie had dat gedacht dat mama zijn zo een bijzonder gevoel geeft. Je ruilt je vrijheid in voor iets moois. Het is jou verantwoordelijkheid voor de rest van je leven. Het is prachtig en het frustreert je als je niet weet wat er aan de hand is en je niks ander kunt doen dan troosten nacht in nacht uit. Slapeloze nachten maar toch helder zijn om voor je te kunnen zorgen. Maar mama zijn betekend ook zo veel. Zoals heel veel geduld hebben. Geduld hebben voor een klein mensje die jij groot brengt. Doe je het wel goed? Vraag je je elke dag af. Adviezen aanhoren waar je gek van wordt maar soms toch probeert op te volgen. Want je wilt het goed doen. Familie en vrienden die eigenlijk op je neer kijken. Doet zij het zo? Oh wat een verwennerij. Waardoor je begint te twijfelen. Soms duwt het je de verkeerde richting op. Ik moet het anders doen denk je dan. Of mijn kind nou verwend is of niet. Wijzer is dan het ander kind of iets later kruipt en loopt dan het ander. Het is nou eenmaal een ander kind. Anders dan de jouwe. Ik voed en geef mij kind wat ik wil. Het speciale gevoel wat mijn bryssie mij geeft is onvoorstelbaar. Vanaf dag 1 wilde ik alles zelf doen. En eigenwijs als ik was had ik voor iedereen die mij advies gaf een tegenwoord. Ik volgde het advies op waar ik van op keek. Iets wat ik heb ontwikkeld toen jij al in mijn buik aan het groeien was. Het frustreerde iedereen🤭 en mijn baby, jij bent ook zo. Jij wilt alles zelf doen! Een echte eigen wil vanaf dag 1. Ik ben trots op jou en mis je na elke werkdag alleen maar meer. Moeite die ik had om jou achter te laten en nog steeds heb ik liever dat je thuis slaapt. Ook heb ik moeite dat mensen dingen voor jou invullen. Gaat hij niet huilen dan? Je moet harder zijn hoor. Mag je dat wel? Of mensen die zomaar iets te eten geven. Oh eet hij dat nog niet? Oh dat kan wel joh. Ik kwam erachter dat je als mama zijn niet harder voor je kind hoeft te zijn. Maar juist harder moet zijn voor andere. Andere mensen die zogenaamd jou kind beter kennen dan jij zelf. Herkennen jullie dit ook? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je