{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hij doet het niet!

Afbeelding blog 'Hij doet het niet! ' Achtergrond blur afbeelding

Ik denk dat wij vrouwen ons het nooit helemaal kunnen voorstellen maar hoe beschamend zal een man zich voelen als zijn voortplantingsorgaan niet stijf wil worden tijdens de sex. Dat moment van spanning, sensatie en vooral dat samen intiem zijn. Een man zal zich waarschijnlijk schamen, niet uit zijn woorden komen en totaal nutteloos voelen. Voor je denkt waar gaat ze heen, het gaat hier toch over vrouwen. Je zou denken dat een vrouw dat gevoel niet kent... 


Toen ik twee jaar geleden ook met mijn pil bijna niet meer ongesteld werd besloot ik helemaal te stoppen. Als voorbehoedsmiddel kon ik het missen nadat mijn relatie al een jaar over was. Maand na maand bleef alles uit. Lekker makkelijk dat wel maar het begon toch een beetje te knagen. Een bezoekje aan de huisarts bracht niet veel nieuws, mevrouw u wordt dit jaar 30? Uhm ja, dat klopt! Ah dan wachten we eerst even op het uitstrijkje wie weet wat er in de tussentijd gebeurd. Prima, ik had geen haast. Het uitstrijkje werd gedaan, hier werden wat onrustige cellen gevonden maar dit stond los van het nog steeds uitblijven van de menstruatie. De volgende optie was een bezoek aan een gynaecoloog, zo gezegd zo gedaan. Daar zat ik tussen alle stelletjes en dikke buiken, met mijn vader. Tja hij wilde mee en alles alleen moeten doen is zelfs als happy single niet altijd leuk. Een echo en consult later, heb je ooit van PCOS gehoord? Nope! 


Eén korte uitleg bij PCOS maakt het lichaam wel een eitjes/follikels aan maar niet genoeg hormonen voor een eisprong. In de eileider zitten meestal heel veel eitjes/follikel. Herkenbaar aan klachten als overgewicht, acne en overbeharing. Door het uitblijven van een normale cyslus ontstaat er een ophoping en door die ophoping wordt een zwangerschap bemoeilijkt. 


De gynaecoloog vroeg mij wat ik in het ziekenhuis deed, zonder partner en zonder kinderwens. Ik had ten slotte dan nog alle tijd en kon best even afwachten wat het ooit zou gaan doen. Notitie in geheugen, nu ben ik nog even niet belangrijk genoeg. Als je kinderen wilt zijn er medicijnen die je kunt gaan gebruiken. En zo verliet ik het ziekenhuis, je bent onvruchtbaar maar toch niet helemaal. Of anders mijn voortplantingsorgaan doet het niet. 

Het maakt niet uit in welke vorm iets wat niet werkt zoals je zou willen dat het werkt is altijd beschamend, of je het nu hebt over die piemel die niet stijf wordt of die vrouw met PCOS. Tenzij we leren dat iets wat niet werkt zoals we denken dat het zou moeten werken misschien wel bij veel meer mensen niet zo werkt en het dus eigenlijk niet zo beschamend hoeft te zijn. 


Ik loop nog dagelijks tegen veel vragen aan omdat artsen nog lang niet alles weten. Graag vertel ik jullie om volgende blogs over mijn traject, wat verrassend minder medisch was dan verwacht maar wel emotioneel een behoorlijke achtbaan is. 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je