{{ message.message }}
{{ button.text }}

Even iets over ons

#hoehetallemaalbegon

Afbeelding blog 'Even iets over ons '

Ik ben nog maar kort geleden begonnen met schrijven op mamaplaats. Ik noem het een valse start, in een gefrustreerd moment schreef ik in een rap tempo wat mij op dat moment dwars zat in de hoop een beetje advies te krijgen. Maar zoals ik zei ; een valse start. Dus ik dacht ik schrijf een stukje over mijn leven om kennis met jullie te maken. 

Zoals jullie wellicht hebben kunnen opmerken zijn wij een samengesteld gezin van 5. Mijn man (34), ik (32), mijn dochter F. (10) mijn bonusdochter E. (10) en mijn bonuszoon M. (6).

Mijn man en ik trouwde op 10 augustus 2019 na een relatie van 1,5 jaar. Zijn huwelijksaanzoek was fenomenaal in hartje Toscane, prachtig en om nooit te vergeten. Op dat moment waren wij pas 3 maanden samen máár wij zijn van de categorie ‘oude liefde roest niet’ dus toen wij elkaar 15 jaar later weer ontmoetten wisten wij zeker dat wij dit keer samen oud zouden worden. 

Dit betekende wel dat wij een beetje een rommelig samengesteld gezin werden, het was voor ieder van ons aardig aanpassen. F. en ik waren reeds 7 jaar onder ons twee alleen. En ineens waren we met z'n 5en ! Maar goed, het leven zou geen avontuur zijn zonder uitdagingen :)

Mijn beide bonuskindjes hebben beide een andere mama, twee compleet verschillende mama's dus ook daar was het nog eens heel erg aapassen en aftasten hoe we dit gezin gingen leiden. Mijn bonusdochter woont bij ons, E. en F. schelen exact 1 week met elkaar dus praktisch is het een tweeling. In het begin moesten ze heel erg aan elkaar wennen maar naarmate de tijd verstreek werden ook zij steeds hechter. Gelukkig want het was echt niet makkelijk omdat je beide meiden graag op een lijn wilt behandelen zodat ze weten dat ze allebei even belangrijk zijn voor ons. Dat is voor ons de enige manier om de hiërarchie binnen het gezin gelijk te houden. 

Toen we voor het eerst gingen samen wonen besloten we dat mijn man met zoon en dochter bij mij introk. F. en ik woonde in een 2-slaapkamer nieuwbouw appartement dus dat beloofde lekker knus te worden :) We woonde daar pas een half jaar dus ik wou daar ook nog niet weg. Mijn man had een eengezinswoning waar hij was achtergebleven na zijn breuk met de moeder van zijn zoon. We wilden daar allemaal om die reden niet wonen en dus kozen we voor de knusse oplossing. De grote slaapkamer werd omgebouwd tot kinderkamer met een stapelbed en een los bed en nog steeds was er dan genoeg plaats om te spelen, er hing een tv, een schommel aan het plafond, er stond een kast vol met spelletjes en dozen vol met speelgoed. Wij verkasten dan naar de kleine slaapkamer waar exact het bed tussen de muren paste en een klein 2 deurs klerenkastje :) We hebben er het beste van gemaakt ! Uiteraard gaat het gebrek aan ruimte op een gegeven moment wel zijn tol eisen. Een maand voor de bruiloft verhuisde we naar een nieuwbouw eengezinswoning, gezellig midden in het centrum! van 70m2 naar 142m2 is toch wel een verschil, ohja... en iedereen heeft een eigen slaapkamer, ik heb een waskamer (op zolder), een badkamer met ligbad, 2 toiletten, een mooie ruime L-vormige keuken met alle benodigde apparatuur een knusse woonkamer van 30m2 en een leuke stadstuin. Wat een verschil als je een appartement gewend bent :) Helemaal tof! Wij zijn blij.

Nu kon ons leven echt samen beginnen, gewoon iets van ons samen. Een nieuwe start een nieuw begin.

Ik zou mijn blogs graag over ons leven willen laten gaan, ik persoonlijk vindt het leuk om over het leven van iemand anders te lezen. Wellicht om er herkenningen en advies uit te halen hoe we bepaalde situaties anders kunnen aanpakken en misschien hebben jullie bij het lezen van mijn blogs ook tips over hoe ik het anders zou kunnen aanpakken. 

Leuk dat jullie mijn blogs hebben gelezen, voor nu was dit een korte kennismaking.. Lees je de volgende keer weer mee ?


Liefs V.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je