{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een tuindate op afstand met ouders

En het perfecte tijdverdrijf!

Afbeelding blog 'Een tuindate op afstand met ouders' Achtergrond blur afbeelding

Als familiemens is het de afgelopen tijd lastig geweest om afstand te houden van mijn ouders. De eerste maanden hebben we alleen vanaf achter het raam naar elkaar gezwaaid. Sinds een paar weken zie ik mijn ouders weer. We spreken dan af in de tuin en blijven op afstand van elkaar.

De afgelopen periode zijn we verwend met mooi weer en dat kwam met al deze tuinafspraken goed uit! Het leuke wat hierdoor ontstond is dat we door het vele buiten zitten, onze vroegere activiteiten weer oppakten. Zoals we vroeger in de zomer hele spelletjesavonden konden houden, zijn we nu 10 jaar later nog steeds even competitief.

Afbeelding blog 'Een tuindate op afstand met ouders'

Onvermogen om te verliezen...

Wat voeger al meespeelde en ik blijkbaar niet ben verleerd is het onvermogen om tegen mijn verlies te kunnen. Dit geldt niet alleen voor mij, want de appel valt natuurlijk niet ver van de boom. Ik ben er niet trots op en probeer het voor vreemde te verbergen, maar dit “familiekwaal” zorgt wel voor intensiteit. Avonden die je soms nog lang bijblijven. Vroeger kon ik dan stampvoetend weglopen, nu ga ik voor een revanche, hoewel ik natuurlijk nauwelijks verlies. Ik verlies heus weleens een potje, of twee, maar ik zorg wel dat ik op tijd stop om de schade te beperken en mijn omgeving te vriend te houden.

Ik kan niet wachten op het moment dat ik samen met mijn vrouw en twee zoons aan tafel zit met een glaasje drinken en een bakje chips om de strijd der overwinning aan te gaan. Moet ik ze dan het eerste spelletje laten winnen bedenk ik me nu?? Ach, dat lijkt mij een probleem voor een ander moment. Plezier is voor mij een belangrijk gevoel om extra liefde te voelen tussen ouder en kind. Daarnaast is het een leuke afwisseling om tussen de tv-avonden door, eens samen aan tafel met je partner de strijd aan te gaan. We hebben inmiddels een flink assortiment aan spellen waardoor je altijd wel voor een bepaald spel in de stemming bent. Na drukken dagen merk ik dat we er ons echt soms toe moeten zetten, maar als we dan toch besluiten een spel te spelen, blijkt dit altijd een goed idee te zijn. Je besteedt echt even tijd aan elkaar zonder andere (scherm)afleidingen.

Stratego 

Onlangs speelde ik in de tuin het Stratego spel met mijn vader. Ik vond het mooi om te zien wat een spelletje voor sfeer brengt in mijn gezin. Waarbij de kinderen nog te jong zijn om de complexiteit van dit spel te begrijpen, genoten ze intens van de sfeer die er hing. De competitie, strijd, grapjes en gezamenlijkheid. 

Kortom, gezelschapsspellen zie ik niet alleen als leuke en leerzame tijdverdrijf. Ik zie het ook echt als een verbindende schakel en eentje waar je mooie familietradities mee op kunt bouwen!

Wat is jouw lievelingsspel?

Wil jij ook Stratego spelen met jouw vader tijdens Vaderdag? Hier kan je het spel kopen! 

Afbeelding blog 'Een tuindate op afstand met ouders'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je