Snap
  • Relatie
  • Scheiden
  • verdriet
  • Relatiebreuk

De laatste avond als gezin

De avond voordat je je kinderen moet vertellen dat hun leven voorgoed zal veranderen...

Beneden hoor ik ze lachen, gek doen met papa. Boven doe ik de was maar kan mij tranen niet de baas zijn deze stromen al dagen over mijn wangen. Nadat ik deze weer heb opgeveegd terug naar beneden en doen alsof er niks aan de hand is en “gezellig” samen gaan eten. Niet wetende dat de dag erna hun wereld voorgoed zal veranderen even als de mijne...

Mijn man wil scheiden en wat doet dat pijn, hoe deal je met een scheiding als je dit zelf niet wilt. Alles verandert, het zal nooit meer zo worden als het was. Toekomst ligt ineens in duigen. Had dit zo graag anders gezien maar ik heb geen keuze, hij wil niet verder met mij. 

Hoe ga je verder als je nog zoveel van iemand houd maar het simpel weg niet meer werkt. In welke rollercoaster gaan we terecht komen, hoe zullen de kids hiermee omgaan en hoe pak ik de draad weer op, het leven gaat gewoon door maar ondertussen staat de mijne stil en voel ik alleen nog maar verdriet en angst, angst voor wat er gaat komen en ik ben bang voor de toekomst. 

Graag wil ik deze gevoelens van mij afschrijven, ben absoluut geen schrijfster maar dit helpt. Verder ben ik ook benieuwd naar vrouwen die ook in deze situatie hebben gezeten en hoe dat nu gaat.

3 jaar geleden

lieve,lieve mama. je bent nu in 1 van de grootste nachtmerries beland. de liefde die jij voelt wordt niet meer beantwoord. ook ik stond, net als vele vrouwen en mannen, in dezelfde schoenen. ineens vertelde hij mij dat hij niet meer door wilde samen, zijn spullen had gepakt en zo naar zijn ouders vertrok. daar stond ik dan met 2 kindjes van toen 4 en 2. ik kon alleen maar huilen, op het schoolplein, bij de kerstviering en met oud en nieuw. nog nooit heb ik zoveel gehuild. na het verdriet kwam de boosheid. hoe durfde hij dit ons aan te doen. wat was dit voor een slappe klootzak. lekker makkelijk ervandoor gaan en ik moest maar zien hoe ik alles draaiende hield. het is een complete rouw die je doormaakt alleen leeft diegene waar je om rouwd nog steeds. je moet met elkaar praten en vanalles regelen waar je nooit over na gedacht hebt. je moet ineens je kinderen missen als die naar papa zijn. langzaam zal het beter gaan. zal je je weg vinden alleen met je kinderen. soms zal je je kinderen missen en soms is het best lekker om even alleen te zijn. je gaat je eigen plek inrichten in het oude huis of op een nieuwe plek. alleen spullen die je zelf mooi vind, kleuren waar jij van houdt. je zal beseffen dat je het niet mist om steeds zijn zooi op te moeten ruimen of overal over te overleggen. je zal langzaam weer opstaan en hier enorm sterk uitkomen maar dat heeft tijd nodig. neem die tijd dan ook en zorg dat je bij iemand tig keer je verhaal kan doen. keer op keer weer. wat voor een eikel hij is. voel wat je moet voelen en duw het niet weg. het zal er toch een keer uit moeten. ik sta ondertussen op een nieuwe weg. ik heb een goede vriendschap met mijn ex kunnen houden maar ik besef dat dit ook heel vaak niet mogenlijk is. ik heb een nieuwe vriend die ook 2 kindjes heeft. we gaan van de zomer samenwonen. ik hoop dat jij ook op een dag dit geluk zult vinden maar zover ben je nog lang niet. hou vol en wees sterk. je kan dit