{{ message.message }}
{{ button.text }}

De juiste vragen

Afbeelding blog 'De juiste vragen'


'Wat doe je in het dagelijks leven? Heb je nog hobby's?' Het zijn maar een paar voorbeelden van vragen die je kunt stellen wanneer je net begint met daten. Er kunnen ongemakkelijke stiltes vallen of je praat met die persoon aan één stuk door de hele avond. Maar als je na een paar jaar zou kunnen teruggaan naar een eerste date welke vragen zou je dan stellen?
Ouder en wijzer.
Je hebt het vast wel vaak genoeg gehoord toen je jonger was. 'Later wanneer je ouder bent zal je het begrijpen.' Ik zit nu op een leeftijd waar ik dit nu tegen andere mensen kan zeggen. Niet op alle aspecten hoor. Maar van sommige dingen wel. Zoals bij daten. Ik ben geen expert. Maar ik kan wel zeggen dat ik nu naar andere dingen zou vissen in plaats van de gewoonlijke vragen als: wat doe je in het dagelijks leven. Wanneer je jonger bent sta gewoon op een andere plek in het leven. Wat je niet wilt toegeven op dat moment maar het is toch zo. Want wie wil nou toegeven dat zijn of haar moeder al die tijd toch gelijk had met al die goedbedoelde adviezen.

Niks vind ik erger in het leven dan mensen die niet vooruit denken. Of die hun hele leven als een lolletje zien
Waar zoek je naar?
Ten eerste is het belangrijk of je gewoon aan het daten bent voor de lol of voor een mogelijke serieuze partner. Voor een maatje of een casual date zijn de stilte opvullende vragen geen probleem. 'Wat zijn je hobby's?' En 'Wat doe je zoal?' Maar voor een date waar je daadwerkelijk potentie in ziet zou ik het anders doen. Als ik terugkon naar die situatie zouden er 3 vragen zijn die ik belangrijk zou vinden.
 Hoe is de band met je ouders? Ik begin gelijk zwaar met deze maar ik vind dit zo belangrijk. Wat ik heb gemerkt (bij mannen in mijn geval maar dit kan ook opgaan voor de vrouwen) zegt de band met hun ouders heel wat. Zijn de ouders gescheiden of nog bij elkaar? Trek je meer naar je moeder of je vader? En waarom? Vaak zie je dat de band met zijn moeder laat zien hoe hij met andere vrouwen in zijn leven omgaat. Als hij slecht of denigrerend tegen zijn moeder is kan je er u tegen zeggen dat hij dat ook bij jou zal doen.
Hoe zie je je toekomst en hoe ga je daarvoor? Simpel. Iedereen kan zeggen ik wil en dat bereikt hebben tegen de leeftijd maar hoe wil je dit voor elkaar krijgen? Heb je ook een back up plan? Toekomst is zo belangrijk. Spaar je voor bepaalde dingen? Heb je überhaupt een spaarrekening. Het gaat niet om het geld maar om de intentie. Niks vind ik erger in het leven dan mensen die niet vooruit denken. Of die hun hele leven als een lolletje zien. Ik werk hard aan mijn toekomst, ga je met mij mee of niet?
Durf een discussie aan te gaan. Dit is natuurlijk geen vraag maar is o zo belangrijk. Het belangrijk om te weten wat mensen hun normen en waarden zijn. Sta je ongeveer gelijk in het leven? Of staan jullie meningen zover uit elkaar dat het bizar is? Staan jullie neuzen in dezelfde richting? Voor mij bijvoorbeeld hou ik van een man die aanpakt. Ledigheid is des duivels oorkussen en ik vind het ook een behoorlijke afknapper wanneer een man laks is.
Dit zijn dingen waar ik over zou beginnen zou ik mensen kunnen adviseren. Serieuze vragen voor een serieuze date. Nogmaals als het een vluchtige date is zijn dit geen doorsnee vragen die je stelt. Bewaar deze maar voor iemand speciaal. Want zeg nou zelf je zou uiteindelijk nog je hele leven met deze persoon moeten doorbrengen.
Wat voor vragen zou jij je jongere zelf willen meegeven?
XDeb.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Relatie, #New

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je