Snap
  • Relatie
  • #anticonceptie

daysy 2.0

hormoonvrije anticonceptie, klinkt dat niet als muziek in de oren.

Hallo allemaal, 

een blog schrijven is nieuw voor mij en vind het daarom best spannend. ik zal mij eerst eens even voorstellen.

Ik ben 28 jaar jong en bijna 4 jaar getrouwd met mijn man, samen hebben wij een zoontje van net 3 jaar .

Ik ben werkzaam in de kraamzorg, en werk sinds een jaar als zelfstandige. dit bevalt mij erg goed, want nu bepaal ik wanneer ik werk en niet een werkgever . 

Dan nu waar de blog over gaat.

anticonceptie ligt de laatste jaren onder een loep. veel vrouwen krijgen (vage) klachten waar meestal niet serieus op word gereageerd door een arts. we weten tot op heden dat al die hormonen niet goed zijn voor ons lijf maar toch nemen wij vrouwen ze masaal in, klachten of geen klachten.

 nu ben ik 1 van die vrouwen die niet lekker gaat op hormonen.vanaf mijn 23e ben ik opzoek naar iets waardoor ik mij zelf kan zijn maar nog belangrijker iets vinden waardoor ik geen lichamelijke klachten krijg.

op dit moment sta ik in een punt van mijn leven dat ik alles geprobeerd heb, maar niets lijkt te werken. via via had ik in het verleden wel eens gehoord van een cyclus computer. wat ik toen der tijd niet durfde is iets wat ik nu toch echt ga proberen. 

Daysy 2.0 is een cyclus computer die je cyclus leert kennen door iedere ochtend trouw je tempratuur te meten ( onder de tong) aan de hand van een stoplicht systeem geeft het apparaat aan of je veilig moet vrijen of dat je het zonder condoom kan doen( groen: je bent niet vruchtbaar, je kan zonder condoom vrijen orjanje:leerfase, gebruik condoom rood: vruchtbaar, gebruik condoom) het is wel belangrijk dat je minimaal 3 uur slaap gehad heb en voor je actief word je tempratuur meet. JAH je kan dus ook uitslapen!!!

het is een methode die voor mij vrij nieuw is maar die al langere tijd word gebruikt. hoe het precies werkt is uiteraard te lezen op hun eigen website.( dat scheelt mij weer uitleggen)

Ik merk in mijn  omgeving dat sommige er voor open staan en andere weer niet, want je vertrouwd toch geen apparaat die alleen je tempratuur meet.

Ik sta met mijn rug tegen de muur, mijn man is er klaar mee om mij zo ellendig te zien en ik weet vanauit mijn werk dat de pil, spiraal, prikpil etc ook falen ( ik ben daar dan tenslotte om te kraamzorg te verlenen) dit alles bij elkaar maakt, dat ik dit voor mij nieuwe apparaatje ga uitproberen. gisteren heb ik de daysy2.0 besteld en zojuist heb ik het apparaat binnen gekregen. a.s maandag word mijn mirena spiraal verwijderd en dinsdag kan ik met daysy2.0 beginnen. daysy2.0 moet mijn cyclus die momenteel plat ligt door de hormonen leren kennen ,dit zal even duren en zal daarom vooral veel oranje lichtjes zien. ik wil jullie meenemen met mijn avontuur/ervaring met daysy2.0

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening of misschien al ervaring met dit apparaatje.

Over een maand zal ik een nieuwe blog schrijven over het gebruik en hoe de daysy alles in de app bij houd.

veel liefs

 

3 jaar geleden

Ja sorry een maand is al verstreken. Maar ik heb het zo ontzettend druk met werk sinds de corona dat dit even niet lukt. Het word gelukkig al wat makkelijker ik wil er van de week voor gaan zitten. Ik kan je wel alvast verklappen dat ik enthausiast ben

3 jaar geleden

Ik ben je gaan volgen! Ik twijfel continu om deze aan te schaffen. Ik kijk uit naar je volgende blog!

4 jaar geleden

Ik heb daar ook nog over getwijfeld, de huisarts zei dat als je heftig reageer op de mirena dat nuvaring ook niet gaat werken... Ik hou jullie op de hoogte hoe dit ( bij mij) werkt. De grootste angst is om toch zwanger te worden. Ik wil dit heel trouw gaan doen en me aan haar waarschuwen houden. Als het werkt dan zou ik niet weten waarom niet meer vrouwen over stappen want klachten of niet nep hormonen zijn zoiezo niet goed voor ons lijf

4 jaar geleden

ik ben ook erg benieuwd ik ben ook een vrouw die erg slecht reageert op hormonen. en eigenlijk het enige waar ik nu achterkomt is dag ik redelijk reageer op de nuva ring