{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dateleed

Afbeelding blog 'Dateleed' Achtergrond blur afbeelding

Dateleed,


Ik ben inmiddels anderhalf jaar vrijgezel. Mijn dochter was 6 weken oud toen ik de scheiding begon te plannen. Mijn ex was psychisch onstabiel en de bom, beter gezegd, mijn leven, was gebarsten.

Ik heb tijd genomen om mijn leven op de rit te krijgen en de scheiding af te ronden. Aangezien mijn ex psychisch niet altijd toerekeningsvatbaar was, kon hij een tijd lang niet tekenen voor de scheiding en leek het soms een jarenplan. Gelukkig was het binnen 7 maanden geregeld, ondanks dat alles al klaarlag binnen 3 weken. Ik had zelfs ons huis verkocht binnen 2 maanden, en een ander huis gehuurd.

Natuurlijk heb ik wel "gedate" na mijn scheiding, en tijdens het rondkrijgen van scheiding. Maar met een echte date, daar heb ik mee gewacht. 

Ineens was het zover. Een date. Ojee. Het was bijna 8 jaar geleden dat ik voor het laatst een date had.

Ik was bloednerveus, vreselijk onzeker en ik wilde het liefst afzeggen. Toch heb ik het overleefd. Het was zelfs echt gezellig! Daten is veranderd, directer geworden, maar dat is geen probleem. Ik ben zelf ook erg direct. De dag erna was ik alleen niet op voorbereid. Waar ik daarvoor tot diep in de nacht aan het appen was met de man, was het nu stil. We hadden voor de week erna een date staan, maar die werd afgezegd. Hij had het druk. De dag daarma, was het helemaal stil via app en kreeg ik geen reactie meer.

Waar is het mis gegaan? Viel ik tegen? Was ik toch niet goed, leuk, knap, getalenteerd genoeg?

De zekere ik, die ik altijd ben, dacht "fuck hem, ik ben leuk genoeg!", maar daten maakt onzeker, dus toch, kriebelde er iets dat zei, "misschien toch niet?".

Daten is een vleeskeuring geworden. Alles moet "Insta-perfect", je word beoordeeld en in gedachten weg geswiped. Niemand stapt op je af, alles gaat via whatsapp, of tinder.

Waar is de tijd dat je op iemand afliep, en zei "koffie?".

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je