{{ message.message }}
{{ button.text }}

Carnaval 2011 - Hoe het allemaal begon

Zullen we eerst leuk beginnen, hoe mijn man en ik elkaar hebben leren kennen in 2011. Ik was 18 jaar, nog geen maand ervoor keihard gedumpt het was carnaval. Ik had me voorgenomen het er even flink van te nemen.

Afbeelding blog 'Carnaval 2011 - Hoe het allemaal begon ' Achtergrond blur afbeelding

Ik moest mijn gebroken hart nog een beetje lijmen. Met vrienden, dansen met leuke jongens en heel veel bier. Hier en daar werd er wat gekust en daar bleef het dan ook bij. Dikke prima, want het was carnaval. Dus niemand die dan verwacht dat je daarna met elkaar gaat daten.

En op zondag kwam ik onder anders mijn buurman tegen. We maakten een praatje en een van zijn maten stond er ook bij. Ik kende hem wel van zien, hij was een stuk ouder, kwam van hetzelfde dorp en we voetbalden bij dezelfde club. De buurman verdween en ik bleef nog even babbelen met zijn vriend om vervolgens beiden weer ons eigen weg te gaan. 

Op dinsdag kwam ik hem weer tegen, het was mega druk en hij was op zoek naar de buurman. Want die was hij verloren. Nadat ik aangaf ook geen idee te hebben verdween hij en ging ik verder carnavallen met mijn vrienden. Om hem later die avond weer tegen het lijf te lopen. Toen bleven we plakken, en van het een kwam het ander. Er werd gekust. Tenminste, we weten dat het gebeurde maar kunnen het ons niet meer herinneren. Later op de avond kwam hij een teamgenoot van me tegen (nu een van mijn beste vriendinnen) en zei tegen haar; “ik ben dom geweest, ik heb met iemand uit je team gezoend.”

Carnaval was voorbij en ik moest weer snel naar mijn studentenkamer in Utrecht. Want ja, daar had ik eigenlijk geen vakantie van school. En toen ik net in de trein zat kreeg ik het eerste berichtje al binnen. Het was de buurvrouw (van de eerder genoemde buurman) die tevens mijn nicht is. “Krijgen we een nieuw familielid?!” Om binnen een uur ook een berichtje van mijn moeder te krijgen. “Wat heb ik nou gehoord?” Ik heb er niet te veel aandacht aan besteed, het was tenslotte carnaval.

De buurman had op vrijdag cursus in Utrecht, dus ik kon mooi met hem mee naar huis rijden. Natuurlijk begon hij meteen over zijn maat. Ik kan je vertellen dat Zeeland vanaf Utrecht ver is, maar dit was wel een van de langste ritten ooit. 

Die avond hadden we ook allebei voetbaltraining, en zodra ik de kleedkamer binnen stapte viel het stil. Dus ik vertelde maar meteen dat ik inderdaad had gekust met die ene speler van het eerste. No big deal. Want we verwachtten er allebei niks van. 

Er ging een dikke maand voorbij voor we elkaar toch, via die buurman, op de voetbal spraken. En we gingen verder via Facebook en Whatsapp. Hij woonde op dat moment door de weeks in Rotterdam, en ik in Utrecht. Dus we hadden alle ruimte om elkaar beter te leren kennen zonder dat anderen het meteen wisten. Iets wat wij natuurlijk niet gewend waren vanuit het kleine dorp waar wij vandaan komen. 

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder, en nog steeds komt af en toe het verhaal over carnaval, en alles wat daar op volgde naar boven. Het is misschien niet standaard, maar ik had het niet anders gewild. Dit past precies bij ons.

Inmiddels zijn we 3 jaar getrouwd, hebben we een zoon en zijn we flink aan het verbouwen. Elk jaar gaan we carnavallen met de buurman en de hele bups die er bij hoort. En we voetballen nog steeds bij dezelfde club. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je