{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bushalte

Ik had Nico toch duidelijk gemaakt dat hij me niet moet bellen of sms'en. Maar ik zie al snel dat het niet Nico is die gesmst heeft. Het is Rinze en ik moet even slikken als ik het gelezen heb.

Afbeelding blog 'Bushalte ' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer gaat alles weer normaal worden zoals vroeger? Heel dit gedoe is niet goed voor mij! Elke keer heb ik buikpijn alsof ik ongesteld moet worden en terwijl ik weet dat ik pas geleden al ben geworden. Stress is helemaal niet goed voor me. Het liefst wil ik weer in m'n bed liggen, lekker warm met mijn pyjama en een weekje niet wakker worden. Alleen om te eten drinken en natuurlijk om te plassen. Dat zal me pas goed doen. Ver weg van iedereen dat zal pas vakantie zijn denk ik. Maar met een moeder zoals die van mij is dat onmogelijk. Ze maakt zich al zorgen over mij en als ik zoiets zal doen dan word ze helemaal gek. Ze zal ook zeker haar best doen om m'n vader over te halen om met mij te praten. Waar m'n vader helemaal niet goed in is. Dan wordt het thuis nog meer paniek. Het voelde gewoon goed om voor de laatste keer contact te hebben met Nico. Nu ik weet dat ze spijt hebben kan ik eigenlijk een beetje adem halen. Het klinkt vreemd maar ik ben gewoon opgelucht. Misschien omdat ik geen wraak heb genomen. Er was natuurlijk een deel in me die het niet goedkeurde. Zo ben ik eenmaal niet en zo mag ik ook niet worden. Ze is zwanger van Nico en hopelijk maakt ze niet mee wat ik allemaal door hem of beter gezegd door hen heb meegemaakt. Ik wil ze nooit meer zien en om die waar te maken moet ik heel ver weg verhuizen. Zuchtend sta ik op en begin te springen. Eigenlijk weet ik niet hoe vaak ik het tegen mezelf gezegd heb maar ik moet nu echt positief zijn. Het is een nieuwe start voor mij. Ik haal diep adem en pak m'n telefoon en klik op YouTube. Ik klik op m'n favoriete muziek en maak alles klaar om naar werk toe te gaan. Maar eerst douche natuurlijk.

İk doe na een hele lange tijd m'n favoriete zwarte rok aan. Die is niet te lang en niet te kort. Met m'n witte blouse staat hij perfect. Snel doe ik m'n haren in een vlecht en pak m'n tas. ‘goeiemorgen lieve ouders’ en geef ze allebei een kus. ‘je moet wel wat eten zo kan je toch niet naar werk toe gaan’. Ik kijk naar m'n horloge ‘mam ik heb nu geen tijd meer maar ik koop heus wel wat onderweg maak je nu geen zorgen. Ik ben geen klein kind meer, toch pap?’ vraag ik ondeugend. M'n vader begint te lachen. ‘Zo is dat Lieke laat m'n kleine dochter met rust’. Ik draai me om en trek m'n schoenen aan. ‘Ria heb je Rinze nog gesproken’? Ik draai me om en vraag me gelijk af waarom hij dat vraagt. ‘Nee pa hoezo’? Weet hij iets over de inhoud van zijn sms? Waarom begint hij zomaar over hem? ‘nou ik vroeg het me gewoon af, het ging goed tussen jullie’ zegt m'n vader. M'n moeder knikt en doet mee met m'n pa. ‘Nee niet gesproken ben ik ook eigenlijk niet van plan, ik moet nu echt gaan anders kom ik te laat. Tot vanavond’. Met een chagrijnig kop doe ik de deur achter me dicht. Waarom moesten ze zomaar over Rinze beginnen. Net dat ik me zo goed voel, heb ik nu juist het gevoel dat ik in een diepe put zit. Misschien moet ik maar zijn sms beantwoorden. Waarschijnlijk denkt hij dat ik zijn ‘ding’ ben. Wanneer hij ‘kom hier’ zegt dat ik kom en ‘ga weg’ zegt dat ik braaf wegga. Hij moet weten dat ik dit niet nog een keer wil meemaken.

Op werk ben ik heel geconcentreerd bezig. Af en toe komt een collega wat vragen en droogjes geef ik antwoord. Ik heb weer nergens zin in en daarom probeer ik door te werken. Dat helpt meestal altijd als ik aan niks wil denken. ‘gaat alles goed Ria, ik weet dat het maandag is maar zo chagrijnig ben je nooit geweest’? Ik zucht en vertel kort wat er is gebeurd. ‘dat is toch lief van je vader. Hij probeert je alleen maar te helpen’. Ja want je weet heel het verhaal niet, zeg ik in mezelf. De rest van de dag voel ik me al wat beter en doe vrolijk mee met de rest. Wat kan de tijd snel gaan als je het na je zin hebt!

‘ja mam ik ga zo instappen en heb echt honger’. M'n moeder lacht aan de andere kant van de telefoon. ‘zoals altijd meid, ik maak me ook zorgen als je geen honger hebt. Want dat is bijna nooit’. Bij de bushalte pak ik m'n oordopjes en zoek m'n favoriete muziek. ‘je ziet er vandaag beter uit’ hoor ik iemand zeggen. Ik herken de stem maar kan het niet plaatsen. Als ik me omdraai zie ik de nieuwsgierige man van vorige keer. Hij kijkt me lachend aan. ‘ik voel me ook beter’ probeer ik vriendelijk te zeggen. Opgelucht zie ik m'n bus al komen. Dit betekent dat ik geen gesprek met hem hoef te maken. Het is wel een hele leuke man. Voordat ik instap wens ik hem een fijne dag. ‘tot morgen’ hoor ik hem zeggen en verbaast kijk ik hem aan in de bus. De chauffeur rijd het op tijd weg. Ik ga zitten en moet er eigenlijk om lachen.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je