{{ message.message }}
{{ button.text }}

Behind closed doors

Ik wil mijn telefoon al wegleggen als ik ineens een nieuw bericht zie verschijnen. Ik herken het nummer niet. Ik open het berichtje en mijn hart maakt een sprongetje.

Afbeelding blog 'Behind closed doors'

Ik schiet overeind in bed door een hard geluid wat ik niet direct plaatsen kan.
De avond heb ik gelaten voor wat hij was. Nadat Lianne naar Ronald was gelopen, ben ik het huis ingegaan. Terwijl ik de tussendeur achter mij sloot zag ik Ronald opkijken terwijl Lianne haar armen om hem heen had geslagen.

Ik heb gelukkig goed kunnen slapen ondanks dat ik vreemde dromen had. Iets wat ik vaker heb als er veel chaos is in mijn leven. Dat is voor mij helaas eerder regel dan uitzondering. Ik droomde over ruzie maken, over angst over liefde. Alle emoties gingen door elkaar heen en van droom op droom in elkaar over. Terwijl ik de slaap uit mijn ogen wrijf, pak ik mijn kamerjas die over mijn bureaustoel hangt. Ik loop het trapje in mijn kamer op, het gangetje door de bocht om en loop de 3 trappen naar beneden af. Door de glazen keukenruit zie ik dat de vloer bezaaid is met een witte drab. Daarbij liggen her en der knalroze scherven verspreid. Ik zie mijn stiefmoeder druk in de weer om de troep op te ruimen. Ik pak een stuk keukenrol en help haar met schoonmaken. Ze glimlacht naar me. “Goedemorgen lieverd, lekker geslapen”? “ Jo ( afgekort van Josephine ) heeft blijkbaar geen zin in een bakje yoghurt met fruit " zegt ze er direct achteraan kijkend naar de bende op de vloer. Ik lach. “Nee dat was blijkbaar geen succes”. Josephine is mijn jongste zusje. Ze inmiddels bijna 3 maar met 2 een echte opstandige peuter. Ze houdt van knuffelen maar kan een echte boef zijn. Als ze iets niet wilt, gebeurt het niet. Vandaar de explosie op de vloer.

Ik help Danielle met de laatste resten yoghurt van de vloer te boenen. “Ja ik heb lekker geslapen” antwoord ik na enig moment van stilte. Ze kijkt mij aan, wringt de omgespoelde vaatdoek boven de wasbak uit en spoelt haar handen af, vervolgens legt ze een hand op mijn schouder en kijkt mij doordringend aan. “Lieverd, ik heb uiteraard wat opgevangen van Lianne. Als je wilt praten hoor ik het wel” . Ze zegt het liefdevol en kalm. Als reactie geef ik haar een knuffel. Ik neem plaatst naast Josephine aan de lange eettafel en dol met haar. Ze giert van de pret en slaat haar plakkerige handjes ineen. Ik drink de koffie die Danielle voor mijn neus zet op en verdwijn daarna de badkamer in. Ik open de pakken verf en smeer de boel in mijn haar. Stukje voor stukje totdat alles bedekt is. Ik wil mijn wekker zetten, maar besef dat mijn telefoon nog op mijn nachtkastje ligt.

Ik loop zachtjes naar boven want Lianne ligt vermoedelijk haar roes uit te slapen. Geen idee hoe laat ze naar bed ging. Ik loop mijn kamer in en pak mijn mobiel. Ik zie direct weer allerlei berichtjes en gemiste oproepen. Ik besluit eerst mijn alarm te zetten op 25 minuten. Daarna open ik de sms'jes. De bovenste zijn van Ronald. Vooral met smeekbedes. Hoe later de berichtjes gestuurd zijn hoe bozer hij is merk ik aan de tekst. De laatste 2 zijn vooral dreigementen wat hij zal doen als ik niet bij hem terug kom. Gek genoeg schrik ik er niet eens van. Helaas is dit een kant die ik van hem ken als hij radeloos is. Zoals toentertijd dat bij mij de SOA was ontdekt en ik hem ermee confronteerde.

Ik kies ervoor niet direct te reageren maar eerst alles te laten bezinken. Ik wil mijn telefoon al wegleggen als ik ineens een nieuw bericht zie verschijnen. Ik herken het nummer niet. Ik open het berichtje en mijn hart maakt een sprongetje.

Van: 0643955687
Tijdstip: 09:34
“Hoi Lisa, ik heb je nummer aan je moeder gevraagd.
Ik hoop dat je het niet erg vind. Ik maakte me zorgen om je.
Gisteren was bijzonder geëindigd en ik zou je graag willen zien om erover te praten.
xxx Sjors”

Het eerste wat ik doe is zijn nummer opslaan in mijn telefoon.

Aan: Sjors
Tijdstip: 09:37
“Hoi Sjors, dat is geen probleem. Lief dat je bezorgd bent, maar het gaat echt goed.
Mede dankzij jou. Ik hoop straks Lianne te kunnen spreken en ik moet vanmiddag werken bij Esprit tot 17:00 Vanavond afspreken? 20:30 oké?
XX Lies

Vrij direct krijg ik een berichtje terug

Van: Sjors
Tijdstip: 09:40
Helemaal goed! Ik haal je 20:30 op. Tot vanavond
XXX Sjors

Ik blijf naar het scherm staren totdat het alarm van mijn telefoon mij terug naar de realiteit brengt.
Met een grote glimlach loop ik de douche in en laat al dagdromend met gesloten ogen het warme water over mijn lichaam stromen. Op dat moment denk ik maar aan 1 ding.
Vanavond met Sjors.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je