{{ message.message }}
{{ button.text }}

Reizen met kind met het openbaar vervoer – do or don't?

Reizen met het OV met (kleine) kinderen. Doe jij het, zo ja, hoe bevalt het? Of doe je het juist niet en waarom dan niet?

Afbeelding blog 'Reizen met kind met het openbaar vervoer – do or don't?'

Ik geef het toe. Ik heb nog nooit met het openbaar vervoer gereisd met mijn dochtertje (nu ruim 15 maanden). Wij wonen in de stad waar alles wat we nodig hebben op loop en fietsafstand is. De overige locaties bezoeken we per auto. Voor haar geboorte en alleen heb ik er al vele kilometers opzitten met het openbaar vervoer overigens. Het is niet zo zeer dat ik het openbaar vervoer probeer te ontwijken met kind. Het is er gewoon ook niet echt van gekomen.

Wel of niet?

Deze week kwam er aan tafel ten sprake dat ik met de bus en trein naar mijn ouders zou kunnen gaan met dochterlief. Ze ging namelijk een nachtje uit logeren zodat papa en mama een avondje “vrij” hadden. Ik heb zelf namelijk geen auto en het is net iets te ver om even met onze moederfiets heen te fietsen. Dus bedacht ik mij even hoe ik dat dan kon gaan doen.

Allereerst, dacht ik, ik krijg dan nooit alle slaapspullen mee, dus dan moet papa er alsnog achteraan rijden om de slaapspullen af te droppen. Vervolgens moet ik met de bus en trein. Met buggy met een dreumes er in. Moet zij überhaupt ook een kaartje kopen? Ik heb (nog) geen idee, maar denk het niet. Daarna weer uit de bus klimmen met de buggy. Om op het station met kind de trap op te klimmen óf samen met de buggy op de roltrap te gaan staan. Er zijn namelijk nog geen (makkelijk toegankelijke) liften op ons station). Daarna moet ik haar met buggy en al de trein in tillen.

Pfff, laat maar

Dan zakt de moed me al in de schoenen en denk ik…pffff, laat maar. Ondertussen denk ik aan al die mama’s die met het openbaar vervoer móeten reizen omdat ze simpelweg geen andere keus hebben of het allemaal gewoon prima vinden. En die doen dat gewoon zomaar even hoppatee. Maar dan lees ik ook weer verhalen van mama’s die tussen de trein en het perron vallen bij het in en uitstappen omdat niemand hen helpt en denk ik, liever niet als het niet perse hoeft.

Maak jij gebruik van het openbaar vervoer met je klein(e) kind(eren)? Zo ja, wat is jouw ervaring? Of doe je het juist liever niet? En waarom niet?

Ieder zijn eigen mening natuurlijk – respecteer deze a.u.b. en hou het netjes. Dankjewel!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je