{{ message.message }}
{{ button.text }}

Reflux, koemelkallergie en homeopathie

Het leed dat reflux en koemelkallergie heet! En hoe homeopathie kan helpen.

Afbeelding blog 'Reflux, koemelkallergie en homeopathie ' Achtergrond blur afbeelding

Het leed dat reflux en koemelkallergie heet! Na een zware bevalling en een wat moeilijke start voor ons mannetje ivm infecties en ziekenhuisopname was het me gelukt borstvoeding te geven! Stiekem was ik hier toch wel trots op want heb aardig wat afgekolfd in het ziekenhuis maar meestal zonder resultaat en daar was het dan na 4 dagen! Maar de borstvoeding ging moeizaam veel huilen, hikken, en spugen. Uiteindelijk kwamen we erachter dat de melk letterlijk uit mijn borsten spoot en hij binnen een paar minuten al 100 cc binnen had. Natuurlijk veel te veel! Uiteindelijk gaan kolven maar het werd van kwaad tot erger. Leek wel alsof ik hem vergiftigde met mijn borstvoeding en uiteindelijk ook mee gestopt na 3 weken.

Mijn kind was erg onrustig, overstrekt zich alleen maar, spuugt na elke voeding tot 3 uur na de voeding nog steeds en huilt heel de dag van de krampjes en het spugen en ruikt zo zuur en heeft uitslag. Overdag slapen werd steeds minder. En ik werd steeds wanhopiger. Weer terug naar de kinderarts. Ja maar hij heeft een zware bevalling gehad en een slechte start en hij kan best wel overprikkeld zijn, vergeet niet dat alle baby's huilen, spugen en krampjes hebben kijk het nog even twee weken aan en blijf de voeding verdikken met Nutriton. Dat wilde ik liever niet want na het verdikken van de borstvoeding zat die constant verstopt. 

Ook ik keek het aan, uiteindelijk overgestapt op kunstvoeding en gekozen voor Hero Nutrasense comfort + omdat hier al Johannesbroodpitmeel in zit. Maar de problemen werden niet minder, juist erger! En daar kwam bij dat die geen ontlasting meer had. Weer gebeld met de kinderarts, ja maar het is normaal als baby's een week geen ontlasting hebben en hij moet wennen aan de voeding. Ok begrijpelijk. Weer aankijken dus. En na een week elke dag hard drukken kwam daar eindelijk ontlasting harde keutels met bloed. Weer gebeld en uiteindelijke lactulose gekregen, ja de ontlasting ging beter maar de krampjes werden hierdoor meer! En de problemen verergerde en slapen overdag ging ook niet meer. Ik was de wanhoop nabij en kon het huilen ook steeds minder verdragen. En elke keer die oogjes die me vol pijn en wanhoop aankeken ja daar ging ik ook net zo hard huilen. Wat was het nou toch!

Uiteindelijk dachten ze aan reflux en moest ik er over nadenken om het om te laten nemen om te resetten zo noemde hun dat omdat die ook zoveel huilde. Maar zelf dacht ik ook aan een koemelkallergie omdat ik 4 neefjes heb die dit probleem hebben maar dan wel zonder reflux. Na wat discussie uiteindelijk een machtiging gekregen voor Pepti met 1 schepje nutriton omdat de voeding een stuk dunner is dan de Hero Comfort. En wat een wereld van verschil al na een paar dagen veel van de klachten verdwenen behalve het spugen dat werd meer! En slapen overdag nee dat deed die nu helemaal niet meer. Ik zelf dacht omdat de voeding dunner was. Ik kon weer langs de kinderarts.... Ja maar het is een flinke jongen hij groeit nog steeds erg goed, alle baby's spugen en hij kan het ook hebben en hij moet nog wennen aan de voeding nog even geduld.

Maar het werd van huilen weer krijsen en de onrust werd weer erger en erger. Ook het verstrekken ik kon hem amper nog vasthouden. Niets hielp meer dragen niet meer, wandelen niet meer en zelf in de autorijden niet meer! En na elke keer spugen krijste die het uit! Uiteindelijk dronk die ze flessen niet meer leeg en begon die ze te weigeren. Dit was in het weekend en zijn uiteindelijk naar de huisartsenpost geweest. Helaas wisten zei het ook niet, ik moest maar een flink stuk gaan autorijden zodat die rustig werd en in slaap viel want hij was waarschijnlijk te moe door het huilen en niet slapen. Hij had wel verhoging 37.8 maar bij 38 mochten ze pas een kinderarts inschakelen. Wel moest ik die maandag maar gelijk bellen.

Ik kon weer langskomen. Het was meer een preek eerste wat ze zei toch geen koemelkallergie lijkt het op. Ik  gaf gelijk aan dat het juist zo goed ging na de Pepti maar dat het spugen erger werd en daardoor ook de onrust en het huilen, maar ze ontlasting juist heel goed ging, ze uitslag bijna weg was en ook veel minder last van krampjes. Hij was toch weer gegroeid of ik al had geprobeerd in te bakeren, dragen, schommel, bedje omhoog. Ja overal ligt een hevelkussen in ze bed, ze kinderwagen, ze box, heb puckababy's, swaddle me's,  draagzakken, draagdoek, wandelen, autorijden, rechtop houden na voeding, osteopaat niks helpt meer! Uiteindelijk dacht ze aan een geïrriteerde slokdarm wat wij ook dachten en kregen we Ranitidine mee voor het brandend maagzuur. Ze zou over twee weken bellen hoe het ging. Ik moest het aankijken en niet vergeten alle baby's huilen en spugen en hebben krampjes en het is een keer over alleen weet je niet wanneer. 

Ondertussen zitten we in een Vicieuze cirkel spugen, onrust, huilen, verstrekken, krampjes -> Nutriton tegen het spugen -> nu ook verstopping door de nutriton -> Lactulose voor de verstopping -> meer krampjes door de lactulose -> Pepti waardoor veel problemen verminderen maar weer meer spugen en pijn door maagzuur -> Ranitidine tegen maagzuur -> Door Ranitidine weer diaree.................

Toen was ik het zat!!!!!!!!! Ik heb mijn antroposofische huisarts gebeld en gevraagd hoe hij hierover dacht en of ik langs mocht komen. En natuurlijk mocht dat, hij ging op vakantie en zat vol maar ik kon na sluitingstijd nog komen. We hebben daar ruim een uur gezeten en eindelijk werd er naar ons geluisterd! Hij gaf gelijk aan de medicijnen zijn niet goed voor baby's ze kunnen dit nog niet goed afbreken en opnemen en het veroorzaakt vaak meer klachten. Dat het meer klachten veroorzaakte dachten wij ook! De Pepti was helemaal goed want bij de klachten dacht die zelf ook aan reflux en koemelk- eiwitallergie en verdikken was ook goed met Nutriton dit is een natuurlijk middel. Maar het moest wel met meer dan 1 schepje verdikt worden. Ik gaf aan bang te zijn voor verstopping maar daarvoor kreeg ik dan Weleda Digestodoron poeder. En voor de onrust en het slapen kreeg ik zetpillen met o.a. kamille Weleda Chamomilla Comp. zetpillen voor kinderen. Verder moest ik stoppen met de medicijnen en aankijken hoe het ging.

En na een paar dagen een wereld van verschil! De nutriton gebruiken we nu 2,5 schep op 165 ml en dat gaat prima. Spugen doet die niet meer, soms een klein mondje, ook de hik is bijna verdwenen, hij is bijna niet meer onrustig en het overstrekken is ook zo goed als verleden tijd. Wel heeft die nog krampjes maar dat hoort erbij, en ja hij doet zelf weer kleine hazeslaapjes overdag. En elke dag een poepluier zonder al te veel moeite en lang drukken. En in de avond slaapt die vanaf 8 uur in ze eigen bedje. Krijgt die nog twee keer voeding en tussen 08:00 en 09:00 haal ik hem naar beneden. En tuurlijk heeft die nog wel eens een mindere dag maar ik heb zo'n ander kind! Dat ook steeds vrolijker wordt en steeds meer lacht! Wat een opluchting! Ik geef een tip vol echt je gevoel en als het niet goed voelt zoek hulp ergens anders.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je