{{ message.message }}
{{ button.text }}

Recept: chocolademouse

Een héérlijk recept voor chocolademouse.

Afbeelding blog 'Recept: chocolademouse'

Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren

Hak de chocolade in kleine stukjes. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe in de pan en neem vervolgens de kom van de pan.

Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken zijn geworden. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ongeveer 3 min. stijf.

Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoorheen.

Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel en spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.

Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

chocolademouse

Bron: Albert Heijn

Tags: #Breaking, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je