{{ message.message }}
{{ button.text }}

Principes zijn principes!

Principes hebben kan heel handig zijn. Als consument kan ik me er goed aan houden als moeder zijn die principes af en toe zeer flexibel

Afbeelding blog 'Principes zijn principes!'

Het zonnetje scheen 's ochtends al heerlijk dus we begonnen maar eens aan de lente schoonmaak. Toen ik 's middags voldaan mijn blinkende ramen en het brandschone balkon aanschouwede bedacht ik me  dat Elfa in allle vroegte al had aangegeven naar de stad te willen. Dat gingen we dus maar eens even doen. 

Een paasknutsel scoren en boodschappen en snel weer naar huis was het plan. Maar daar stond hij: Pim van de groene energie maatschappij. Sorry Pim, je moet de naam van je product iets vaker herhalen in je verkooppraatje want ik ben hem alweer vergeten. Pim had een product te verkopen, dat was mij duidelijk. Hij begon een verhaal over zaadjes van de acacia boom, groen en verantwoord ondernemen toen ik hem onderbrak. Sorry, maar waar gaat dit over? Wat wil je precies verkopen? Hij wees op zijn jas en zei: "misschien heb je er al eens van gehoord". Uhm, nee Pim, ik heb geen televisie dus ik zie nooit reclames. 

Ah, Pim was blij te horen dat ik zo verstandig was om geen TV te hebben dus hij ging nog even door. Weer moest ik Pim even onderbreken omdat ik een principe heb: Ik neem geen abonnementen op straat, word geen donateur op straat en geef niet zomaar mijn gegevens aan iemand die een jas van een bedrijf aan heeft op straat. Ditzelfde geldt trouwens voor aan de deur, maar zwart/wit gezien is dit ook op straat. Dus, nu wist Pim ook van mijn principe. Enfin, Pim vond dit geen reden om zijn verkooppraatje te beëindigen. Vrolijk ging hij verder over mijn eigen windmolen, vastrecht en goedkope energie. Pim dacht echt nog steeds dat ik op straat iets wilde gaan kopen. Vriendelijk vertelde ik hem nogmaals dat hij kon lullen als Brugman maar dat ik echt niets ging afnemen. 

Hij vroeg me of mijn partner het probleem was, want dan kon hij me verzekeren dat ik drie weken bedenktijd had. Nee Pim, mijn man is het probleem niet. "Och", zei Pim, "ik snap dat je een beetje bang bent om zomaar.." Wow Pim, let me stop you right there! Ik ben niet bang, ik heb principes. Ik doe dit niet, nooit, never, hoe mooi je product of verhaal ook is. Gewoon NIET!

Doei Pim, fijne dag verder en bedankt voor je tijd. Beduusd stond Pim me na te kijken terwijl ik heel tevreden naar huis ging, met al mijn principes. 

Eenmaal thuis ging ik samen met Elfa koken. Heel groen en verantwoord zonder vlees, tot ik een pakje hamblokjes in de koelkast spotte en besloot die ook door de hartige taart te gooien. Anders gaat die over de datum, en weggooien is ook niet heel groen, toch? 

Aan tafel had Elfa helemaal geen zin in groen, ook niet in rood trouwens. Alleen in goud/geel gebakken korstdeeg met hier en daar een flintertje broccoli die ze voor lief nam. Na een aantal happen had ik haar toch zover om ook de courgette en de tomaat te eten. De broccoli mocht ze laten liggen, daar gingen mijn principes. 

Toen ze eenmaal in bed lag kwamen er nogmaals waterlanders, heel veel en heel hard. Door merg en been ging het en ik en wat restte van mijn principes gingen naar haar toe. Toen ik naast haar ging liggen dropen de laatste principes af en kon ik lekker mijn gang gaan met alle principes de deur uit. 

Gelukkig weet Pim niet dat mijn principes vannacht niet thuis zijn, straks staat hij voor mijn deur...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je