{{ message.message }}
{{ button.text }}

Praktische tips om je kind te vervoeren voor papa

Hoe klap je de kinderwagen in? Allemaal vragen die de komende tijd op je af zullen komen. Hierbij een aantal praktische tips om je kind te vervoeren.

Afbeelding blog 'Praktische tips om je kind te vervoeren voor papa'
Daar sta je dan.. met je kleine pasgeboren spruit op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Je vrouw heeft jullie net in de auto gezet maar nu moet je het allemaal zelf doen! Hoe krijg je je kind in en uit zijn autostoeltje en hoe klap je de kinderwagen of buggy in? Allemaal vragen die de komende tijd op je af zullen komen. Hierbij een aantal praktische tips om je kind te vervoeren.Praktische tips voor papa om je kind te vervoeren  

Je kind vervoeren...oefenen!

Voordat je een kinderwagen, auto of ander middel koopt om je kind te vervoeren is het verstandig om te oefenen! Laat de verkoper voordoen hoe je een autostoeltje moet installeren, hoe je een kindje (pop) erin en eruit moet krijgen en hoe je een kinderwagen moet in en uitklappen. Veel winkels hebben een autostoel staan waar je het stoeltje even op kan bevestigen.Vraag altijd of jij het ook even zelf mag doen! Doe dit totdat het lukt en koop anders een andere! Doe dit ook wanneer je iets tweedehands koopt! Probeer hem bij de verkoper of eerst in de winkel.  

Let op rode knoppen!

Net als bij de autogordel heeft (vrijwel) elke gordel een rood knopje waar je op moet drukken. Door hier op te drukken gaat de gordel weer los. Natuurlijk is dit ook de plek waar de gordel in moet wanneer je hem wilt vastmaken! Maar niet alleen het eindpunt vind je rode knoppen. Wanneer je een kinderwagen wilt inklappen moet je ook (meestal) opzoek naar de rode knop of een rood voetpedaal. Hierdoor ontgrendel je de kinderwagen waardoor je hem kan gaan inklappen.    

Inklappen en uitklappen van een kinderwagen

Een kinderwagen is een veilige en handige manier om je kindje te vervoeren. Wel moet je even weten hoe het ding werkt. Bij het inklappen van een kinderwagen moet je je bedenken hoe hij eruit ziet als hij is ingeklapt. Over het algemeen heb je boven en onder twee wielen. (of een en twee in het geval van een driewieler) Een kinderwagen klapt dus bij de zitting. Het heeft dus zeker zin de oplossing te zoeken bij het inklappen bij de rugleuning. Deze zal 9 van de 10 keer naar voren klappen om hem mooi plat te maken. Bij het uitklappen is het als eerste belangrijk om te kijken naar een haakje of bandje waarmee hij vast zit. Meestal is dit aan het frame aan de buitenkant bevestigd. Het kost vaak wat meer kracht om hem los te maken maar hij moet tenslotte ook de hele kinderwagen bij elkaar houden. Comfortabel vervoeren:stoeltje of kinderwagen in lig-stand of zit-stand zetten. Je wilt je kindje natuurlijk wel een beetje comfortabel vervoeren.Tijdens een (lang) ritje in de auto of kinderwagen vinden kinderen het vaak fijn om even te slapen of te rusten. Wanneer je een kinderwagen uitklapt staat hij vaak op lig-stand.Wanneer je een autostoeltje of kinderwagen in de lig-stand wilt zetten vind je over het algemeen een hendel onder de zitting. Door deze aan te rekken of naar beneden te duwen zal de zitting te verstellen zijn. Deze klikt in standen vast. Controleer daarom na het verstellen of de zitting vast zit zodat hij niet kan verschieten wanneer je op de rem stapt of over een hobbel rijdt.  

Veilig vervoeren: kinderwagen op de rem zetten

Wanneer je even gaat zitten voor bijvoorbeeld een hapje of drankje of bij gebruik in het openbaarvervoer is een rem heel wenselijk om je kindje veilig te vervoeren. Een kinderwagen rijdt namelijk heel soepel, maar glijdt daarom ook heel soepel weg… en je wil er toch geen getuige van zijn dat je kindje in een gevaarlijke situatie wegrijdt... De meeste kinderwagens hebben een rem die je met je voet kan bedienen. Je zoekt dit dus bij de wielen. Door dit in te trappen zullen de wielen geblokkeerd worden.Een enkele kinderwagen heeft een rem die je kan vinden aan de duwbeugel. Handig vervoeren: de smartphone De meeste nieuwe vervoersmiddelen voor jouw kleine hebben een QR-code. Heel erg handig, want wanneer je deze scant krijg je gelijk een filmpje over het gebruik er van. Misschien niet een charmante en snelle oplossing maar bij echte noot zeer doeltreffend! Wanneer deze code ontbreekt kan je altijd op Youtube of bijvoorbeeld op de site van het merk kijken naar de gebruiksaanwijzing. Wanneer je er echt niet uit komt is het altijd handig om een hulplijn te bellen!  

Als laatste tip

Blijf rustig en zorg dat je kind veilig is wanneer je aan het stuntelen bent! Zorg dat je kind bijvoorbeeld vast in de auto zit wanneer je bezig bent met de kinderwagen. Wanneer je je kindje even veilig `wegzet` in de kinderwagen zorg dan dat de kinderwagen op een veilige plek staat waar geen auto`s langs hoeven! Onthoud altijd dat dat je kind er niets aan kan doen als het niet in één keer lukt en dat de moeder soms ook net alsof doet als ze zegt dat het heel makkelijk is!   Loop jij als papa nog tegen meer praktische dingen aan? Reageer ook!   Geschreven door mama Marjolein

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je