{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plafondstaren is erfelijk.

Eindelijk lig ik, omdat ik nu echt wel moet, liever had ik het nog even uitgesteld. Als ik mijn ogen dicht doe is de vakantie echt voorbij

Afbeelding blog 'Plafondstaren is erfelijk. ' Achtergrond blur afbeelding

De laatste dag van onze vakantie, niemand van ons vond het leuk dat het voorbij was. We hebben genoten en voor mij had het nog wel even mogen duren. Ik zag er tegenop om maandag weer aan het werk te moeten. Niet dat mijn werk zo verschrikkelijk is, maar het vakantie ritme deed me goed en ik voelde me ultiem relaxed. Ook Elfa genoot met volle teugen. 24/7 papa en mama om haar heen en alleen maar leuke dingen doen en ontdekken, wat wenst een peuter nog meer? 

De laatste avond dat ze naar bed moest was dan ook een oneindige strijd. Er was niks asm de hand maar ze kon gewoon niet slapen. Alsof ze na het eten nog een espresso achterover had geklokt. Eindelijk na heen en weer tussen bed en eettafel, waar wij zaten. Naast haar te hebben gelegen, haar gerust gesteld te hebben klikte het in mijn hoofd. Dit heb ik ook altijd op de laatste dag van de vakantie. Uitstellen om te gaan slapen omdat je niet wil dat het voorbij is. 

Ik ging bij haar zitten en vroeg haar of dit was wat ze voelde, ze knikte. En of ze het ook spannend vond om weer naar huis te gaan, ook al was het er ook heel fijn. Ook dat beaamde ze. Nadat we dit hadden vastgesteld kon ze eindelijk gaan slapen. En nu vanavond lig ik te staren naar het plafond. Ik stelde het uit om naar bed te gaan, zat nog vol energie en adrenaline. De spanning van het gewone leven en het relaxte gevoel proberen vast te houden. Nog even en dan is het echt voorbij.

Nog even, nog even en dan geef ik me gewonnen. Dag vakantie, we hebben genoten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je