{{ message.message }}
{{ button.text }}

pasta bolognaise-kip hapje vanaf 6 maanden

Een lekker makkelijk pasta bolognaise-kip hapje voor baby's vanaf 6 maanden

Afbeelding blog 'pasta bolognaise-kip hapje vanaf 6 maanden'

Wat heb je nodig?

  1. Pasta soort naar eigen keuze ik heb penne gekozen ( gebruik pas vanaf 8 maanden volkoren pasta!)
  2. Gepelde tomaten in blik
  3. Courgette
  4. Paprika
  5. Oregano  ( 1 theelepel )
  6. Kipfilet 
  7. Milde olijfolie (of zonnebloemolie of magere margarine)
  8. Kookpan (voor de pasta)
  9. Steelpan met vergiet (voor de groente)
  10. Koekenpan of  wok (voor de kip)
  11. Snijplank
  12. Mes
  13. Water
  14. Staafmixer of blender
  15. (Diepvries)Bewaarbakjes 

20160203_113047_1454616424.jpg

Was als eerste je handen..... was en snijd de groenten (paprika en courgette) in stukjes, doe de groenten stukjes in de zeef en hang deze boven het steelpannetje zet de pan op het fornuis en doe de deksel erop. Laat de groenten 10 minuten stomen..

Snijd ondertussen het harde stukje (het kontje) van de gepelde tomaten af, voeg de tomaten dan bij de groenten en stoom het dan nog ongeveer 8 minuten verder door

Snijd de witte stukjes en adertjes etc. van kipfilet af... snijd dan de kipfilet in kleine stukjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok of koekenpan en bak de kipfilet aan alle kantjes dicht en voeg een beetje water toe zodat de kip lekker zacht en mals blijft.

20160203_105127_1454617997.jpg

Doe ongeveer een handje vol pasta in een kookpan en kook de pasta gaar zoals vermeld staat op de verpakking.

Is alles gaar? Laat dan alles ongeveer 10 a 15 minuten afkoelen.

Voeg de groenten, kipfilet (met het kooksap en de olie) en de pasta bij elkaar voeg 1 theelepel oregano toe, en blend alles tot een glad geheel. Je kan eventueel een beetje stoomvocht van de groenten toevoegen of een beetje water uit de kraan, zodat het prutje gladder/ meer vloeibaar word. 

20160203_212702_1454618162.jpg

20160203_212405_1454618075.jpg

《 je kan de structuur ook iets groffer laten als je kindje al wat ouder is of al gewend is aan vastere structuren 》

Verdeel nu de pasta bolognaise-kip over je bewaarbakjes en schrijf/plak een labeltje erop. Ongeveer 200 gram per bakje... dit is 3 maanden houdbaar in de vriezer!

20160203_214249_1454617955.jpg

Dat word gegarandeerd lekker smullen! Mmmmmmmm 

( optioneel: vanaf ongeveer 7.5 a 8 maanden kun je ook een heeeeeeel klein beetje kaas toevoegen)

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je