{{ message.message }}
{{ button.text }}

Palm, palm, Pasen, ei Koerei...

Nu we richting de lente gaan, is het ook weer tijd voor Pasen en uiteraard ook voor Palm Pasen!

Afbeelding blog 'Palm, palm, Pasen, ei Koerei...' Achtergrond blur afbeelding

Palm, palm, Pasen, ei Koerei,

Over ene zondag, krijgen wij een ei

Éen ei is geen ei,

Twee ei is een half ei,

Drie ei is een paasei.

Het is weer bijna Pasen en dat betekent dat de kleuterklas, waar mijn dochter in zit, weer een palm paas optocht gaat lopen. Dit is altijd erg leuk geregeld, ze lopen dan vanaf school al zingend met hun mooi versierde palm paas stokken richting het centrum. Bij het centrum aangekomen, gaan ze al zingend de winkelstraat door (we wonen in een klein dorp, dus zo lang is dat gelukkig niet), bij verschillende winkels krijgen ze dan iets lekkers wat ze in hun zakje mogen doen. Dit zakje is bevestigd aan de palm paas stok.

De voorpret van tevoren is al zo leuk, papa heeft een mooie stok in elkaar getimmerd en mama heeft deze samen met dochter lief voorzien van een mooie wikkel en leuke hangers. Uiteraard allemaal in de kleur roze, want dat blijft toch nog even haar lievelingskleur. Van mijn oudste krummel hadden we nog een stok van vorig jaar, die is nu doorgeschoven naar de jongste krummel, hij mag namelijk ook mee lopen!

Dit jaar had ik mij opgegeven als ‘hulp’moeder bij het versieren van de stokken op school en vanmiddag was het dan zo ver. Groep 1 en 2 zouden in groepjes bij ons komen, zodat ze een mooie slinger van chipjes mochten rijgen. Tevens mochten ze nog 2 eitjes uitkiezen die ook aan het lintje zouden komen en een mooi zakje voor de snoepjes. Zo grappig om de verschillen tussen de kinderen te zien. Je hebt aan de ene kant de ‘brave’ kinderen, die netjes aan het rijgen zijn en aan de andere kant de ‘ondeugende’ kinderen, die meer chipjes eten dan rijgen.

collage-1458227807369_1458228307.jpg

Al met al ging het allemaal heel vlot en hadden we in 45 minuten alle kleuters aan een mooie palmpaasstok geholpen. Nu op naar de optocht van morgen, ik ben benieuwd wat voor weer we daarbij gaan krijgen!

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je