{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pakketjes, verjaardag & strijd

ken je dat, een verjaardag in een huis die totaal niet baby proof is?

Afbeelding blog 'Pakketjes, verjaardag & strijd' Achtergrond blur afbeelding

Jaja alle pakketjes die ik besteld heb zijn binnen gekomen afgelopen week. 92/98? Mijn god veeeeeelste groot. Dus meteen op de FB pagina’s gekeken of we kunnen ruilen. Iedereen vraagt dan opeens belachelijk veel voor de kleding terwijl ze het met 50% korting gekocht hebben, ‘lekker dan’. Uiteindelijk mijn jurkje verkocht en een ander jurkje gekocht, heb hem nog niet binnen maar ga er vanuit dat hij goed zal zitten. Je kan ook pech hebben, een vlek in de kleding of een gaatje. Ik had het zelf nog niet eerder mee gemaakt maar helaas nu wel. Kan je vrij weinig mee maar heb de mevrouw die het aan mij heeft verkocht hier wel op aangesproken. Maargoed nu zijn we 10 pakketjes verder en er ligt een hele zomercollectie klaar. “Ja echt in februari!”

Afgelopen zaterdag 30 januari zijn wij naar een verjaardag geweest van een goede vriendin van ons. Tot onze grote verbazing waren er allemaal kleine kinderen, geen idee dat zij zoveel kids om zich heen had. Maar wel leuk voor Sophie dus! Bij binnenkomst was er alleen een meisje van 3 jaar, super lief en probeerde al een beetje contact te maken met Sophie. Die is daar te nuchter voor denk ik want die loopt iedereen voorbij en gaat even bij de kat kijken. “Aai aai..” maar de kat had er niet zoveel zin in en is hem gevlucht. Ik heb mijn voorraad speelgoed uit mijn tas gevist zodat ze wat te doen heeft. Maar dat is natuurlijk niet interessant. De afstandsbeding wel en de spullen op tafel ook. “PAS OP! Nee Sophie niet aankomen, nee Sophie daar mag je niet mee spelen, Sophie stoppen nu.. enzovoort!” Altijd zo gezellig om op visite te gaan bij iemand die geen babyproof huis heeft.

Gelukkig ben ik niet de enige moeder die zijn kind de hele tijd aan het aanspreken is. Het meisje van 3 is lief aan het spelen met een tekenbord van een ander meisje van bijna 2 jaar. Nou dat vind ze geen goed idee! Schreeuwend en gillend wil zij het afpakken maar dat vind haar moeder dan weer geen goed idee. Gelukkig heeft mijn vriendin een muur met krijtverf dus dat is super leuk voor kinderen ( tenzij ze te jong zijn om te begrijpen dat ze alleen op dat stukje muur mogen kliederen ). Tot 3x aan toe trekt de moeder van het bijna 2 jarige meisje haar terug naar die muur maar nee ze wil perse haar eigen tekenbord. Het meisje van 3 is er wel klaar mee en geeft het maar gauw terug. Toch haar zin gekregen hehe.

Dan komen er lekkere dingen op tafel, en nee Sophie daar mag je ook niet aankomen! Chips en taart wordt er gegeten, “sorry schat maar dat mag jij nog niet”. Dan pak ik er maar rozijntjes bij zodat ze toch iets te knabbelen heeft. Dat vind ze nu nog prima. Er is nog een ander meisje die is twee weken onder dan Sophie, die mag alles eten. Zij krijgt chips, taart, koek, worst, kaas en nog veel meer lekkers. Ieder voor zich natuurlijk maar ik denk niet dat je een kindje op deze leeftijd al vol moet proppen met allerlei soorten eten. Ze is wel het enige meisje dat rustig blijft zitten en nog niet heeft gehuild. Sophie is ondertussen al 3x gevallen, tand door haar lip en een bult erbij. Daar zit je dan op een verjaardag met een dreumes met een speen in haar mond. Ik vind dat zo verschrikkelijk. Sophie krijgt normaal gesproken alleen maar een speen in bed. Ze weet het ook heel goed want ze legt hem netjes weg als ze uit bed komt. Maar in dit soort gevallen mag zij hem wel even hebben.

Om haar weer af te leiden van haar speen pakken we een stukje kaas, dat vind ze erg lekker. Daarna wil zij er graag nog één, “prima nog ééntje dan”. Natuurlijk blijft het daar niet bij en ze begint alles van tafel te trekken om bij de kaas te komen. “Nee Sophie niet doen, zo is het genoeg”. Toch doorgaan… ( en dan denk je moet dit echt hier?! ) oké dan moet het maar, ik pak haar vast en zet haar weg bij de tafel ik spreek haar duidelijk aan “Nee Sophie je hebt nu genoeg gehad” daar gaat ze, vol er tegen in. AAAAHHHHH.. keihard huilen en schreeuwen. “Ja dag Sophie!” ( lekker dit op een verjaardag ) snikken en tot kokhalzend toe blijft ze op de grond zitten. “Pff drama queen, van wie zal je dit hebben?” Even laten zitten en dan toch maar kalmeren. Het heeft wel geholpen ze gaat lekker spelen met de andere meisjes maar dit is echt niets voor mij.

Meer blogs van mij kun je lezen op

mijnmamaleven.wordpress.com

https://www.facebook.com/Mijnmamaleven-1674316619478055/?ref=hl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je