{{ message.message }}
{{ button.text }}

Overdag al een tijd zindelijk, maar ja.. die nachten?

Overdag was ons derde krummeltje al erg snel zindelijk, maar 's nachts wil het nog niet echt vlotten...

Afbeelding blog 'Overdag al een tijd zindelijk, maar ja.. die nachten?'

Alle drie mijn schatjes zijn wat betreft het zindelijk worden ontzettende snelle kinderen. Alle drie waren ze amper 2 jaar oud toen ze zindelijk werden. Mijn twee oudsten waren dat in enkele weken tijd zelfs zowel overdag als 's nachts. Mijn derde schatje heeft wat dat laatste betreft nog een beetje moeite, ik hoop dan ook dat jullie ons misschien wat tips kunnen geven.

Toen mijn mannetje nog geen 2 jaar oud was, wilde hij al graag op het potje en met zijn tweede verjaardag was hij zo goed als zindelijk, overdag. Ontzettend knap van hem, want het schijnt dat jongetjes daar in het algemeen wat later mee zijn dan meisjes. Ik moet ook zeggen dat hij eigenlijk vanaf dat moment zeer weinig ongelukjes heeft gehad, we kunnen hem ook met gemak een dagje mee uit nemen zonder met een natte broek thuis te komen.

Wat ik eerder al aangaf, ging dit bij mijn oudste twee kinderen ook zo, alleen zij waren zowel overdag als 's nachts vrij vlot achter elkaar zindelijk. Mijn jongste is dat 's nachts nog niet. Eerder vonden we dit nog niet zo'n probleem en nu op zich nog steeds niet, maar ik heb het idee dat als we het nu niet gaan 'aanpakken', dat dit dan nog een hele tijd zo kan blijven doorsukkelen. 

Tijdens het middagslaapje, wat hij nog vaak doet, zijn we inmiddels al wel zo ver dat de luier af kan en ook geeft hij steeds vaker 's nachts aan dat hij een plasje moet doen. Het valt dan op dat zijn luier dan nog helemaal droog is, dus misschien gaat het dan nu wel vanzelf? Is hij er lichamelijk nu ook helemaal aan toe om zindelijk te worden in de nacht? 

We gaan 's avonds altijd voor het slapen gaan even goed plassen, daarna tanden poetsen, boekje lezen, puffen (tegen de peuterastma) en daarna krijgt hij nog een slokje water om de puf goed weg te spoelen. Ik neem aan dat dit kleine slokje water geen kwaad kan, toch? Is het zinvol om na dit hele ritueel dan nog een keertje te proberen te plassen of zou dat niet uitmaken.

We hebben wel een zeiltje in zijn bed liggen, dit eigenlijk voor tijdens het middagslaapje. Dus als er een ongelukje gebeurt, kan dat voor het matras geen kwaad. Ook kan hij zelf zijn bed uitklimmen en eventueel zelf naar de wc gaan, maar hier is hij nog wel erg jong voor om dit te doen. Hij wordt namelijk in februari pas 3 jaar. Is het nu gewoon een kwestie van de luier aflaten 's nachts?

Hebben jullie tips voor ons?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je