{{ message.message }}
{{ button.text }}

Over een kleine mol...

De jongste heeft een duidelijke voorkeur als het gaat om voorleesboekjes, ik denk dat ik hem nu zelfs zonder boek kan voorlezen!

Afbeelding blog 'Over een kleine mol...'

Nu de nationale voorleesdagen weer zijn begonnen, lees ik niet meer voor dan dat ik normaal doe, maar ben ik mij er wel weer even extra bewust van wat voor lekker momentje dit met mijn kind(eren) is. Een heel erg leerzaam momentje, want van boekjes lezen, leren ze ook nog ontzettend veel. Mijn oudste wilt nu ook steeds vaker voorlezen, erg leuk om te zien hoe hij dat doet en ook om te zien hoe de andere twee daar op reageren.

Ik schreef net een blog over wat voor een lekker ochtendje dit is samen met mijn zoon. Bij dit ochtendje hoort dan natuurlijk ook even lekker samen een boekje lezen. En welk boekje pakt mijn zoon dan steevast? Juist..."over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft", wat een geweldig boek is dat, echt een must voor elke kinderboekenkast! Wat mijn zoon het allerleukste vindt aan het voorlezen van dat boek, is dat ik bij elk dier een ander stemmetje gebruik. Maar waag het eens om verkeerd voor te lezen of een keer niet zo'n stemmetje te gebruiken, nee, dat kan echt niet! Ik denk zelfs dat ik dit boek zelfs kan 'voorlezen' zonder boek!

Naast dit boekje, is de kleine prinses (waar is mijn potje) ook erg favoriet en dan ook uiteraard weer met alle bijbehorende geluiden en articulaties, want als de kleine prinses schreeuwt: "WAAR IS MIJN POTJE!!!", dan moet dat uiteraard ook wel echt geschreeuwd worden hihi. Dat maakt het voorlezen nog zoveel leuker dan dat het al is! De reacties en interacties tijdens het voorlezen zijn echt heel waardevol en daarom genieten we er ook allemaal zo erg van.

We zijn verzot op boekjes en er komen er ook steeds meer bij. Mijn man is daar iets minder blij mee, de kast puilt namelijk wel echt een beetje uit, maar het is naar mijn mening voor een goed doel! :-)

Mijn oudste 2 vinden het trouwens ook heel erg fijn om een luisterboek aan te zetten. Dan gaan ze heerlijk met hun boekje op de bank zitten, terwijl de cd dan gedraaid wordt, dit zijn voornamelijk de boeken van de disneyclub. 

Hebben jullie kids ook een favoriet boek? En hebben jullie nog suggesties voor een leuke aanvulling van onze boekenkast? De kids zijn 3, 5 en 7 jaar (bijna).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je