{{ message.message }}
{{ button.text }}

Over de laatste loodjes en schuldgevoel!

Schuldgevoel in de laatste weken van je zwangerschap,,, herkenbaar? Ik ben benieuwd naar jou ervaring!

Afbeelding blog 'Over de laatste loodjes en schuldgevoel!' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag week 37! Pfff, niet te geloven, hoe die tijd voorbij is gevlogen en dat we al zo ver zijn. In principe mag ze (ja, ons meisje, ons kleine Frummeltje) elk moment komen!

Maar... ook al wil ik nu echt wel weer een keer lekker slapen zonder dikke buik, weer normaal mijn sokken en schoenen aan kunnen trekken, normaal de huishoudelijke klusjes uit kunnen voeren en uiteraard genieten van mijn kleintje, knaagt er toch iets aan me! Schuldgevoel...

Toevallig had ik het gisteren met "daddy to be" erover en hij vertelde ook een vorm van schuldgevoel te hebben! Maar hoe bedoelen we, wil je natuurlijk weten... waarop is dat gebaseerd! 

Het voelt voor mij alsof ik te weinig met het feit "moeder worden/ baby komt eraan/ life changing event" bezig ben... hoe vaag dat ook klinkt! Je hoort zo vaak van die ouders die al trots zijn op hun kleintje, al ouderlijke instincten van bescherming (echte "oerouders") tonen voor de kleine, al uren lang over hun kindje kunnen praten. En ik heb alleen zoiets van "we zien het wel/ ik wacht wel af". Het is alsof een deel van mij, hoe blij ik ook ben met het feit dat we ouders worden, het nog helemaal negeert dat dat ECHT gaat gebeuren, én dat het echt ons hele leven op z'n kop zal zetten!  

Een soort van "struisvogelpolitiek"(kop in t zand steken en doen alsof er niks aan de hand is :P)... nu ben ik dat echt niet van mezelf gewend en vraag me serieus af of meerdere mommy's to be dit ook hebben ervaren! Het voelt alsof het langs me heen gaat, dat ik niet echt een deel ben van dit alles wat er met mij gebeurt, en tja, dan ga je je dus schuldig voelen! 

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je