{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ouderschapsverlof 2015, hoe en wat

De ouderschapsverlofkorting vervalt in 2015. Tot die tijd kun je nog gebruik maken van de regeling ouderschapsverlof waarmee je tijdelijk minder kunt werken om meer tijd te besteden aan je kind of kinderen. Tot en met 2014 kun je nog ouderschapsverlofkorting aanvragen. Daarna niet meer.

Afbeelding blog 'Ouderschapsverlof 2015, hoe en wat'

Ouderschapsverlof 2015

Met ouderschapsverlof kun je tijdelijk minder gaan werken, zodat je thuis kunt blijven bij je kinderen. De regeling geldt alleen als je kinderen hebt onder de 8 jaar. Ouderschapsverlof kan door zowel de vader als moeder worden aangevraagd. Dit doe je bij je werkgever. Voorwaarde voor het aanvragen van ouderschapsverlof is dat je minimaal één jaar in dienst bent.

Je hebt bij ouderschapsverlof recht op minimaal 3 maanden verlof en in totaal 26 maal het aantal gewerkte uren per week. Dus als je een contract hebt van 24 uur, dan heb je recht op 26 X 24 uur = 624 uur. De uren die je opneemt bij ouderschapsverlof worden overigens niet doorbetaald. Met de ouderschapsverlofkorting krijg je tot en met 2014 via de Belastingdienst een voordeel betreft inkomen. Per 2015 gaat dit veranderen.

Hoe werkt ouderschapsverlofkorting?

De ouderschapsverlofkorting geeft belastingvoordeel. Maak je gebruik van ouderschapsverlof dan kun je voor ieder uur dat wordt opgenomen met ouderschapsverlof een heffingskorting aanvragen bij de belastingdienst. De hoogte van de heffingskorting wordt mede bepaald door het belastbaar inkomen van het jaar voorafgaand aan het jaar van de aangifte. De ouderschapsverlofkorting kan ook per maand worden uitbetaald.

Verandering ouderschapsverlof 2015

In 2015 vervalt de ouderschapsverlofkorting. Een belangrijk belastingvoordeel voor ouders met jonge kinderen komt hiermee te vervallen. Het aanvragen van ouderschapsverlof blijft in 2015 nog wel mogelijk, alleen het belastingvoordeel is er niet meer. Dit maakt het dus gelijk een stuk minder aantrekkelijk om er gebruik van te maken. Maar mocht je de dagen toch willen opnemen, dan is het wel mogelijk.

 

Nog meer regelingen voor kinderen naast ouderschapsverlof

In Nederland hebben we meerdere kindregelingen. Een daarvan is de ouderschapsverlofkorting.

Maak jij op dit moment gebruik van ouderschapsverlof? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je