{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oudergesprek, samen of alleen?

Vrijdag heeft mijn oudste zijn rapport gekregen en vanavond hebben we zijn 10 minuten gesprek :-)

Afbeelding blog 'Oudergesprek, samen of alleen?' Achtergrond blur afbeelding

Gisteren werd er door iemand een blog geschreven over de oudergesprekken op school. Vanavond hebben wij een oudergesprek van onze zoon. Hij zit in groep 3 en waar we in de kleuterklas heel nauw contact hadden met de kleuterjuf, is dit in groep 3 natuurlijk heel anders. Dus we zijn benieuwd!

Afgelopen vrijdag kreeg hij zijn eerste rapport mee naar huis, hij vond het geweldig! Helemaal toen wij hem vertelden dat wij vroeger ons rapport altijd aan de opa’s en oma’s lieten zien en er dan een muntje voor kregen. Op stel en sprong wilde hij uiteraard naar alle opa’s en oma’s toe, maar helaas moest dit plan nog even vooruit geschoven worden.

Maar terug naar zijn rapport en het oudergesprek. Hij had een geweldig rapport, met allemaal goedjes en ruim voldoendes, wat kan je als ouders dan toch ontzettend trots zijn. Sowieso zijn we trots op hem, want we zien hoe hard hij zijn best doet. Ondanks zijn faalangst, weet hij toch elke keer een heel goede prestatie neer te zetten en dat vind ik ontzettend knap. Hij maakt het zichzelf niet altijd even makkelijk, maar heeft hier in korte tijd zulke grote stappen in gezet. Hij doet sinds kort zelfs mee met het estafette lezen van groep 4!

Vanavond dan het oudergesprek en hoewel ik geen nieuwe dingen verwacht te horen, vind ik het toch een soort van spannend. Het lijntje met de juf is natuurlijk veel langer dan het lijntje wat we in de kleuterklas met de juf hadden. Het allerbelangrijkste vind ik dat hij zich lekker voelt in de klas en met plezier naar school gaat en dat is gelukkig het geval. Vorig jaar ging hij namelijk behoorlijk met tegenzin naar school en zagen we hem zelfs een soort van depressief worden, maar dat is nu gelukkig helemaal anders! Tevens vind ik het natuurlijk ook erg belangrijk dat hij goed meedoet en zich gedraagt hihi, maar ook daar hebben we geen negatieve dingen over gehoord. So far, so good! :-)

Nu zitten we te twijfelen of we samen zullen gaan of dat ik alleen ga. Qua opvang is dat laatste het handigst en vaak ga ik ook alleen, maar ik vind het ook wel prettig en goed dat mijn man ook meegaat.

Gaan jullie altijd samen (als je samen bent) naar een oudergesprek of gaat één van beiden? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je