{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opvoedzonden

Opvoedzonden zijn eigenlijk zaken/dingen die niet pedagogisch verantwoord zijn. Iedere ouder zal dit weleens doen of gedaan hebben. Soms pas je een opvoedzonde vaker toe, dit ligt aan de situatie.

Afbeelding blog 'Opvoedzonden'
Iedere ouder wil zijn of haar kind zo goed mogelijk opvoeden. Geen enkele ouder is perfect en iedere ouder maakt fouten. Het is fijn om te weten dat iedereen fouten maakt in de opvoeding of soms dingen doet die beter kunnen.
Opvoedzonden zijn eigenlijk zaken/dingen die niet pedagogisch verantwoord zijn. Iedere ouder zal dit weleens doen of gedaan hebben. Soms pas je opvoedzonden vaker toe, dit ligt aan de situatie.

Voorbeelden van opvoedzonden

Soms heb je als ouder geen zin om te koken en je kindje heeft al een aantal dagen niet goed gegeten. Je besluit dan toch maar weer om je kindje een potje te geven. Soms kun je het als ouder fijn vinden om meerdere dagen achter elkaar potjes te geven. Het scheelt weer tijd en je hoeft dan niet te koken.
Of als je kindje ’s avonds niet wilt eten dat je je kindje dan een boterham geeft, zodat jouw zoon of dochter in ieder geval iets heeft gegeten.
De televisie de hele dag aan laten staan als je moe of ziek bent zodat je kindje rustig is en naar de televisie kijkt of dat je kindje voor de televisie speelt.
Het kan voorkomen dat je een keer geen zin hebt om aan tafel te eten. Het is dan hartstikke gezellig om met hele gezin voor de televisie te gaan eten.
Sommige kinderen kunnen ontzettend spelen met hun eten en veel morsen en dan geef je je kind nog snel zelf eten met een lepel, zodat er niet veel rommel is.
Als ouder ben je soms heel erg moe, omdat je door de gebroken nachten slecht slaapt en dan kunnen er ouders zijn die hun kindje dan ’s nachts of ’s ochtends in bed meenemen zodat de ouders door kunnen slapen. Of je kiest ervoor om je kindje een dikke knuffel te geven en nog even een half uur terug te leggen in bed, zodat je als ouder even verder kunt slapen.
Kleine kinderen willen soms hun zin hebben en als ouder kun je dan toch je kindje af en toe zijn of haar zin geven, omdat je even van het gezeur van je kindje af wilt zijn.
Soms geven ouders hun kind een eierkoek in plaats van een boterham, lekker snel en handig. Het leren drinken uit een gewone beker kan voor sommige kinderen lastig zijn, omdat het veel troep geeft en dan kan het fijn zijn als je kindje soms nog even uit een tuitbeker drinkt.
Het is belangrijk om twee keer per dag de tanden te poetsen van je kind en een keer overslaan is niet erg.
Je kind een keer langer ophouden dan normaal. Als je het huishouden wilt bijhouden of je wilt douchen en je weet niet waar je je zoon of dochter moet laten dan kun je je kind even in de box zetten, zodat je het huishouden kunt doen of kunt douchen.
Het allerbelangrijkste is dat kinderen voldoende aandacht en liefde krijgen van hun ouders en dan maakt het helemaal niet uit dat ouders af en toe opvoedzonden hebben.
Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je