{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opvoeden van een dreumes....

Als een dolle afspraken maken tijdens de zwangerschap over "hoe we gaan opvoeden". Nu blij dat we dat zo gedaan hebben.

Afbeelding blog 'Opvoeden van een dreumes....' Achtergrond blur afbeelding

Dit is hoe wij onze zoon willen opvoeden... We kunnen beiden als mens soms erg onzeker zijn. Ook hebben we als ouders onze rugzak en voorbeelden. Maar over één ding waren we het echt eens, we willen een stabiele basis mee geven aan onze kleine man. We zijn afspraken gaan maken met elkaar. Dit hebben dus echt tijdens de zwangerschap allemaal besproken. 

Geen ruzie in nabijheid van onze dreumes. Dat was denk ik de aller eerste afspraak die we hebben gemaakt. Nu zijn we geen ruzie zoekers, maar we gaan de confrontatie ook niet uit de weg. Alleen niet als onze zoon erbij is. Deze afspraak is gekomen door mij, ik kom uit een gebroken gezin en heb een rugzakje daarvan meegekregen. Ik vind dat ik als kind te veel volwassen problemen mee gekregen heb, dat wil ik hem gewoon besparen. Mijn man vind dat het leven al complex genoeg is en wil hem zo lang mogelijk beschermen tegen de grote wereld met al zijn uitdagingen. Laat hem kind zijn.... 

En toen kwamen al snel de drie R'en ter sprake, ik had al gelezen over "ondemand voeden" en in mijn omgeving al wat ideeën opgedaan over het ouderschap. Net zoals mijn man ook al had. Verder hebben we het serieus over onze eigen opvoeding gehad. Waarden en normen besproken die we mee gekregen hebben van huis uit. (Wat een mens al wel niet bespreekt tijdens de zwangerschap). En we wilden regelmaat..... Borstvoeding wilde ik heel graag proberen of gaan doen. Als dat niet lukte dan gewoon gelijk het flesje. Zo geschiede, achteraf heel blij om want door dat ik postnatale depressie kreeg, waren die drie R'en van Freud voor mij de beste uitvinding ooit! 

Beiden zijn mijn man en ik recht door zee. Dus "nee is nee" dat is voor ons beiden geen probleem. Daar hoefden we niet lang over na te denken. Wel hebben we het gehad over uitspelen. Afstemmen wat de ander wilt. Nu was dat heel makkelijk, als we het niet weten van elkaar, dan plan A volgen en later het met elkaar over hebben. Denk dat die nog wel het lastigste is voor ons. Dit omdat ik veel minder snel gevaar zie dan mijn man. Samen met mama van een hoge glijbaan af is leuk met een dreumes. Mijn man vind nog niet nodig, dat heeft tijdens het dagje uit wel even wat spanning opgeleverd. Gelukkig had dat niet zijn weerslag op mijn nichtje en onze dreumes. Uiteindelijk beiden water bij de wijn gedaan, hij zag dat onze kleine man het leuk vond en ik snapte dat soms de "nee" ook voor mij geldt. 

Kort samengevat, met alle hobbels en bobbels die we hebben gehad. Ik ben nog aan het herstellen van een postnatale depressie en een angststoornis. Beiden zijn we onverwacht (maar wel blij verwacht) in verwachting geraakt en ouders geworden. Alles in acht genomen. Doen we het tot nu toe eigenlijk best goed dat opvoeden, wat we soms gekscherend africhten noemen. Want met een pup in huis hebben we niet één dreumes, maar twee dreumesen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je