{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op zoek naar (een) papa.

Als alleenstaande moeder heb ik het prima voor elkaar. Mijn dochter komt niets tekort, dacht ik. Totdat ze op een dag vroeg naar haar papa.

Afbeelding blog 'Op zoek naar (een) papa.' Achtergrond blur afbeelding

Op de kinderopvang leren ze de kinderen om ouders te herkennen. Wanneer ik de groep binnenloop, word ik door alle kindjes herkend: “Mama van .… !!” En zo ook alle andere ouders, de mama van Pietje, de papa van Nel.

M’n dochter heeft een fase bereikt dat ze begrijpt dat kindjes een papa en een mama hebben. Heel goed, alleen begrijpt ze nu ook dat ze geen papa heeft. Auw!

Dit ontdekte ik toen ik een goede vriend van vroeger tegenkwam. We begroetten elkaar met een omhelzing en hij begon een beetje met haar te spelen. Plotseling uit het niets noemde ze hem “Papa”. Ik schrok daar een beetje van, want het was de eerste keer dat ze dat woord zei. “Nee lieverd, dat is geen papa.” Was mijn reactie. “Oompie?” keek ze me vragend aan. “Nee schat, oompie is ook geen papa”. “Ohw..” reageerde ze teleurgesteld en m’n hart brak op dat moment.

’s Avonds in bed toen ik erover na ging denken, besefte ik dat ze op zoek is naar haar papa. Ze wilt ook een papa hebben net als alle andere kindjes.

Door verschillende omstandigheden heeft haar biologische vader geen rol in haar leven gehad. Sinds ze 3 maanden oud was is er geen contact meer geweest.

Ik hoopte het gemis te kunnen compenseren met een dubbele portie liefde en er voor te zorgen dat ze absoluut niets te kort komt aan liefde, aandacht, eten, kleren, speelgoed. Dagelijkse concerten aan kinderliedjes zingen en voorleesmarathons totdat je erbij neervalt. Van wat ik haar te bieden heb komt ze inderdaad niets tekort. Maar ik ben nog steeds geen papa.

Hoe graag ik ook zou willen dat haar eigen papa in haar leven zou zijn, het zit er waarschijnlijk toch niet in. Dus wat moet ik dan? Op zoek gaan naar een andere papa?

Na 2 mislukte relaties en een aantal foute dates was ik tot de conclusie gekomen dat ik er eigenlijk best wel klaar mee ben. Mijn leven is prima zo met m’n dochtertje en ik ben eigenlijk best wel gelukkig. Maar ik wil dat ze het beste heeft. En als zij een papa wilt, wil ik met alle liefde een papa voor haar vinden, want dat verdient ze!

Maar waar vind je tegenwoordig nou een fatsoenlijke man, die op meer valt dan alleen het uiterlijk? Die meer wilt dan alleen een avontuurtje voor een nacht? Die lief en zorgzaam is en echt een toekomst met mij en m’n kind wilt?

Bestaan die mannen eigenlijk nog wel? Zijn mijn eisen te hoog? Of ben ik gewoon een foute-mannen-magneet?

Hoe dan ook, ik blijf hopen dat er op een dag een papa zal zijn voor mijn dochter. Een die haar alle liefde en aandacht geeft wat ze nodig heeft. Een die net zo lief voor haar mama ook zal zijn. Maar tot die tijd, zal ik de beste mama zijn die ik voor haar kan zijn. 

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je