{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op bezoek bij Sesamstraat in Kijkduin

Een druilerige ochtend en 2 hangerige peuters thuis. Geen weer om naar buiten te gaan en een flinke allergie voor het indoorspeelparadijs.

Afbeelding blog 'Op bezoek bij Sesamstraat in Kijkduin' Achtergrond blur afbeelding

Wat te doen? Ik besluit een kijkje te nemen bij Sesamstraat in Kijkduin. Je mag overal mee spelen en aankomen in deze doe- en beleeftentoonstelling. En voor de kinderen is het één groot feest van herkenning’, lees ik op de website. Ok, klinkt goed. Meiden, jassen aan, we gaan op bezoek bij Bert en Ernie!

SESAMSTRAAT KIJKDUIN

We parkeren de auto gratis (!!) voor de deur en rennen tussen de regendruppels door naar de ingang. Het ziet er uitnodigend uit en we worden begroet door Elmo, die net begint aan zijn ‘meet&greet’ ronde. Hij neemt uitgebreid de tijd voor een handje, een knuffel, een fotosessie en zelfs een dansje. Mijn meiden zijn om! Zelf heb ik nog wat twijfels als we verder lopen. De ruimte is niet erg groot en de € 6,50 per persoon voelt ineens wel wat veel. Maar hier kom ik aan het einde van ons bezoek ruimschoots op terug!

Veel kleintjes, de mijne in ieder geval, hebben even de tijd nodig om de kat uit de boom te kijken. Een échte broccoliboom in dit geval, net als op tv! Maar vervolgens bewegen ze zich vrij door de ruimte. Dat deze niet heel groot is, blijkt juist een enorm pluspunt. Het is overzichtelijk en daarom extra prettig voor deze doelgroep.

Sesamstraat in Kijkduin is een plek waar kinderen helemaal kunnen opgaan in fantasiespel, waarbij de voor hen zo vertrouwde Sesamstraatbewoners de hoofdrol spelen. Ik kijk toe hoe mijn oudste dochtertje Purk in bad doet, terwijl de jongste driftig op zoek is naar Inimini’s mooiste jurkje. Daarna brengen ze samen Bert en Ernie naar bed. Bert krijgt een nachtkusje en Ernie wordt voorgelezen. En ik smelt bij het zien van dit tafereeltje.

Verder kunnen ze leuke Sesamstraat-spelletjes doen op de Wii, staan er TV-schermen met fragmenten uit de serie, waarbij ze even kunnen uitrusten. Overal liggen uitnodigende boekjes om te bekijken, er staan schilderezels met wasco-krijtjes, en er liggen volop kleurplaten en spelletjes. We maken het rondje langs de verschillende items wel drie keer en iedere keer zien we net weer iets anders. Deze tentoonstelling is ingericht met een enorm oog voor detail. Wie de rust en de tijd neemt om alles te ontdekken, zal merken dat Sesamstraat in Kijkduin genoeg in huis heeft voor een paar heerlijke speeluren. Lees een boekje voor, maak samen een mooie tekening van Pino, luister naar de Sesamstraat-duetten met BN’ers. Maak nog een ritje in Tommie’s raceauto, zing een slaapliedje voor Bert en Ernie; het is niet voor niets een doe- en beleeftentoonstelling!

Als ik ’s middags om 17.20 uur de tv op Nederland1 zet, is het een feest van herkenning. En over ons bezoek aan Sesamstraat wordt ’s avonds, de volgende dag, en zelfs de rest van de week nog uitgebreid gebabbeld. Voor twee introverte typetjes als mijn twee dochtertjes wil dat heel wat zeggen. Sesamstraat in Kijkduin is wat mij betreft dan ook de vrolijke redder van een grauwe dag. Maar ook bij mooi weer gaan we nog eens terug. Nemen we een schepje en emmertje mee, want vijf stappen verder lopen en je staat op het Kijkduinse strand. Conclusie: ideale ligging, fijn dat het overdekt is, genoeg te zien en te doen voor jonge kids, leuk ook voor ouders (met een kijkje achter de schermen van Sesamstraat) en ook prima te combineren met een dagje strand. Aanrader!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je