{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onzeker, zwanger en misselijk

Nooit geweten dat zwanger zijn gepaard gaat met zoveel onzekerheid! Welcome to my life :-)

Afbeelding blog 'Onzeker, zwanger en misselijk' Achtergrond blur afbeelding

Ik dacht altijd dat zwanger zijn heel makkelijk en overzichtelijk was: je wordt dik en na negen maanden heb je een baby. Dat is natuurlijk ook wel zo, maar ik had geen idee dat er zoveel meer bij komt kijken, qua gevoelens en alles. Ik heb nooit aan een zwangere gevraagd ‘hoe voel je je?’, gewoon omdat ik dacht dat ze zich niet anders dan normaal voelde, hooguit een beetje walvissig. Beginnersfoutje.

Ik voel me als firsttime zwangere elke dag anders. Ik ben normaal gesproken niet zo'n gevoelsmens, maar sinds ik zwanger ben wil ik het liefst de hele tijd wegkruipen in de armen van mijn vriend. Soms staan we in de supermarkt voor de muesli als ik ineens de drang voel om hem een kus te geven. En dat doe ik dan ook. Gewoon, omdat ik zo blij ben dat hij de vader van mijn kind is. Maar ik heb ook veel onzekere buien, waarin ik bang ben dat mijn baby het niet overleeft als ik tien minuten in een bubbelbad zit.

Die onzekerheid begon al na de eerste zwangerschapstest. Met de nadruk op eerste, want ik geloofde er geen barst van dus kocht ik er nog een. En nog een. Alle drie positief, maar nog steeds dacht ik: zal wel niet. Pas na de eerste echo begon het tot me door te dringen dat er echt een levend iemand in mijn buik zat. En ook toen was ik nog niet helemaal gerustgesteld, want wat als dat lieve kleine hartje er opeens mee stopt? Dus toen de ochtendmisselijkheid na 10 weken ineens ophield was ik niet opgelucht maar juist ongerust. Zou alles nog wel goed gaan daar binnen? Kortom, in de eerste drie maanden was ik een zielig hoopje angst, twijfels en hormonen.

Na de 12-weken-echo was het allemaal weer een stukje echter geworden. Onze pinda had nu armpjes en beentjes en orgaantjes die we op de echo een voor een hadden bewonderd. Alles zag er goed uit, het grote genieten kon beginnen! Maar terwijl ik om me heen ineens allemaal zwangere vrouwen met mooie, ronde toeters zag lopen, zag ik bij mezelf nog weinig gebeuren. Ja, de weegschaal heeft me er al een paar kilo bij gegeven, maar van een echte baby-bump is nog geen sprake. Het zal vanzelf wel komen, maar toch google ik af en toe op '16 weken zwanger en nog geen buik is dat normaal'. Maar ondertussen loop ik wel het liefste rond in mijn nieuwe lievelingszwangerschapsspijkerbroek en het kan me lekker niets schelen! 

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je