{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze zoon tegen alle verwachtingen in gezond geboren!

De termijnecho liep anders dan verwacht en de volgende dag zaten we al bij het LUMC. Het zou niet goed zijn met ons kindje.

Afbeelding blog 'Onze zoon tegen alle verwachtingen in gezond geboren!'

We wisten altijd dat we samen kinderen wilden. Mijn man is mijn eerste liefde en ook echte de ware. We zijn sinds ons 15e bij elkaar en nu 27 jaar en eindelijk mama! Ik wilde rond mijn 23ste al graag aan kinderen beginnen maar mijn man wilde nog even wachten. Eerste alles goed geregeld hebben ons koophuis klaar, nog op reis naar Noorwegen en trouwen. Dat hebben we ook allemaal gedaan. Toen gestopt met de pil. Helaas ging zwanger worden niet gelijk en dan duurt ruim een jaar een eeuwigheid! Wij mogen van geluk spreken dat we gezegend zijn met een wonder het gaat allemaal niet vanzelf. Twee keer een vroege miskraam en de derde keer in april 2015 eindelijk de termijnecho gehaald. Maar toen ging deze echo anders dan verwacht. Ik had altijd wel een gevoel dat er iets zou zijn maar wist niet wat. Ik had wel het gevoel dat het niet helemaal fout was. Al dacht het Ziekenhuis daar anders over. Tijdens de termijnecho bij de verloskundige praktijk bleek dat ons mannetje een verdikte nekplooi had van 7.1, ook miste er een slagader in de navelstreng, was er geen maagvulling en een minimale blaasvulling. Wat wilde we doen verder laten onderzoeken of kijken hoe het zou aflopen? We hebben gekozen voor verder onderzoek. Maar we gingen 3 dagen later naar Spanje. Gelukkig konden we de volgende dag al terecht!

Echo bij het ziekenhuis, inderdaad een nekplooi van 7.1 en een missende slagader, ook was de maag/blaasvulling minimaal zichtbaar. Diagnose was "Kleine kans op een normaal kind" zoals hun dat verwoorden in het verslag. Gedacht wordt aan een trisomie eerder 13, 18 dan 21. Wij hoopte op dat moment op trisomie 21 downsyndroom want elk kindje is bij ons welkom ook speciale kindjes. Wat wilde we nu doen, zwangerschap afbreken of verder onderzoek met vlokkentest, array en 16-weken echo. Afbreken van de zwangerschap kon daarna ook nog zeiden ze. Wij gaven gelijk aan dat we verder wilden onderzoeken en de zwangerschap helemaal niet wilde afbreken. Zei gaven aan dat er een kans is dat bij bijvoorbeeld een trisomie 13 of 18 de baby al kan overlijden in de buik en ander direct na de zwangerschap en dat er dan een groot medisch team bij de bevalling moet zijn. Ja begrijpelijk maar ik kan niet met de gedachte leven dat ik mijn kind laat weghalen en me altijd zal afvragen misschien was die wel gezond!

Vlokkentest en array gedaan. Binnen een week uitslag vlokkentest geen trisomie 13, 18 of 21! En 2 weken later array uitslag ook geen andere afwijkingen gevonden! Gelukkig maar, nu de 16 weken echo afwachten want een nekplooi zou ook kunnen betekenen dat het kindje een hartafwijking heeft. 

De 16-weken echo weer niks kunnen vinden twee keer een echo achter elkaar door verschillende gynaecologen. Er is nu wel blaas- en maagvulling zichtbaar. Over 4 weken mogen we terug komen voor de 20 weken echo.

De 20-weken echo ook bij deze echo door twee gynaecologen naar gekeken maar weer niks kunnen vinden. Weer maag- en blaasvulling zichtbaar en nu zelf een tweede slagader maar wel heel klein.Hartje kunnen ze ook niks vinden. Het ziet er allemaal goed uit en mag terug naar de verloskundige. Hij is wel aan de grote kant daarom wel met 30 weken een groeiecho laten maken. Het ziet er goed uit, maar ze kunnen niks uitsluiten. We moeten wachten tot die geboren is. 

Controles tussendoor zijn goed hij lijkt inderdaad groot te worden. De 30-weken echo het is inderdaad een grote jongen. Maakt ons niks uit we zijn allang blij dat het allemaal goed zit. Hij blijft aan de grote kant ze verwachten 4 kilo. Bij de laatste echo zien ze nog vocht in ze balletjes maar gelukkig niks om ons zorgen over te maken!

Het is een wonder eerst zwanger worden, dan zwanger mogen zijn en alles goed gaat en dan de geboorte! Het heeft ons onwijs geholpen om positief te blijven diep van binnen wist ik dat het wel goed zou komen.

 En dan de bevalling weer een ander avontuur. Hierover zal ik een nieuw blog schrijven!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je