{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze toekomstplannen

Tot nu toe hebben wij het geluk gehad dat al onze levensplannen altijd zo uitgewerkt hebben als we gepland hadden.

Afbeelding blog 'Onze toekomstplannen'

We hebben beide onze HBO studies goed afgerond, al deden we er beide wel iets langer over dan de 4 jaar die er voor staan, maar ach. Toen we banen zochten vonden we deze beide snel en ook hebben we geen problemen gehad met het krijgen van vaste contracten en zo konden we weer naar de volgende stap gaan. Het kopen van een huis. Toen we besloten een huis te kopen lag de markt op z'n gat, dus toen we een mooi huis vonden konden we deze dan ook kopen voor een goede prijs.

Na een tijdje vonden we het saai worden met z'n tweeën en onze twee katten en dus besloten we dat we een kindje wouden. Binnen 2 maanden was ik zwanger, alles ging voorspoedig en zo hadden we een klein jaar later een kindje in ons huis rond lopen. Twee jaar laten besloten we nog een kindje te willen en ook dit keer was ik na een maand weer zwanger. Ondertussen hebben we dan ook twee schatten van kindjes in huis. De laatste beslissing was de auto. We vonden eigenlijk direct een auto die aan al onze eisen voldeed en kochten deze na een proefrit direct.

Ik realiseer mij goed dat we erg veel geluk hebben en we ons gezegend mogen voelen dat alles zo soepel verloopt. Helaas heb ik ook de nodige klappen gehad in mijn familie die mij wel even hebben doen wankelen een paar jaar geleden, hierdoor realiseer ik mij juist extra goed hoe zeer ik moet waarderen dat alles zo goed verloopt bij ons. Ergens ben ik wel steeds een beetje bang wanneer de volgende klap gaat komen en wat dat er voor eentje zal zijn maar die gedachte is niet constructief en probeer ik dus maar steeds weer snel weg te duwen.

Voor de toekomst hebben we laatst een paar nieuwe plannen gemaakt, ik hou daar wel van, dan weet ik waar we naar toe gaan en natuurlijk weet ik dat het kan zijn dat alles anders loopt maar voor nu is dit ons hou vast.

Dit zijn onze toekomstplannen:

  • Over 3 jaar willen we voor nog een kindje gaan. (Eerst maar even deze twee wat groter laten worden maar ook weer niet te oud anders wordt het gat tussen elkaar te groot.)
  • Dit betekend ook dat we over 3 jaar een willen verhuizen naar een groter huis met op z'n minst 1 kamer meer en een grotere tuin.
  • Als alle kinderen op school zitten over ongeveer 8 jaar wil ik dan de master orthopedagogiek gaan doen.
  • Over +- 10 jaar wil ik dan uit het onderwijs stappen en een orthopedagoog worden gericht op kinderen met leer- of gedragsproblemen. Ik denk dat het namelijk goed is om niet vast te roesten in het onderwijs, de leerkrachten die er tot hun 65 zitten worden er volgens mij niet gelukkiger van. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat ik in de toekomst misschien ook eens iets meer kan ga verdienen.

We zullen zien wat van deze plannen echt gaat lukken, of we deze plannen over 3 tot 10 jaar nog steeds hebben maar voor nu klinkt het haalbaar en heb ik door de plannen meer zin om er voor te werken. Nu eerst maar mijn studieschuld afbetalen zodat we over 3 jaar ook een goede hypotheek kunnen krijgen.

Hebben jullie ook toekomstplannen of laten jullie het leven gewoon op z'n beloop gaan?

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je