{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze kerstvakantie 2016-2017

De kerstvakantie is alweer aan zijn aan einde aan het komen en daarom wil ik met jullie delen hoe wij deze twee weken hebben ingevuld.

Afbeelding blog 'Onze kerstvakantie 2016-2017' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb nog verlof, mijn man is beide weken ook vrij en Nino ging de eerste week van de kerstvakantie niet naar de crèche. Zo hadden we echt een kerstvakantie met tijd voor elkaar. Tijd om leuke dingen te gaan doen dus.

De kerst vierden we bij mijn schoonouders, drie avonden vol met gezelligheid, lekker eten en spelletjes spelen. Nino lieten we kerstavond en de tweede kerstdag daar logeren zodat wij het ook wat later konden maken. Zosja namen we wel mee naar huis want die heeft toch nog minder een vast slaap ritme.

Dinsdag hadden we een rustige thuis hang dag en heb ik met Nino samen koekjes gebakken. Woensdag de 28ste ben ik samen met Nino naar 'My First Festival' geweest in TivoliVredenburg. Mijn man bleef lekker thuis met Zosja, voor haar is er toch nog niks aan. Tivoli is 5 minuten fietsen van ons vandaan dus een super handige locatie voor een evenement voor ons. We spraken daar af met nog een paar vrienden met kinderen en hebben grote lol gehad. Vooral Jeroen Schipper met zijn leuke kinderliedjes was bij Nino een hit. Het lukte Nino zelfs om zijn dutje over te slaan en niet vervelend te worden. Daarna zijn de vrienden nog even bij ons langs geweest voor een kopje koffie en konden de kinderen nog even verder spelen.

Donderdag hebben we weer een rustige dag thuis gedaan zodat Nino wel genoeg rustpuntjes heeft door de week om de rest ook leuk te blijven vinden. 

Vrijdag 29ste zijn we samen met vrienden en hun zoontje gaan zwemmen in Nieuwegein. Dit is een erg leuk zwembad met een grote glijbaan met licht en muziek, een golfslagbad en een erg leuk peuterbad. Het was wel enorm druk maar Nino vermaakte zich goed. Voor Zosja was het de eerste keer in een zwembad. Zij vond het water wel prima maar was na een uurtje wel wat overprikkeld. Ik heb dan met haar aan de kant gezeten zodat ze een beetje kon slapen, tot dat Nino en zijn vriendje er klaar mee waren. Daarna zijn we nog bij de vrienden thuis gaan lunchen en konden de jongens nog even samen spelen.

Zaterdag was het alweer oudejaarsavond en zijn we weer naar mijn schoonouders gegaan. Dit keer bleven Nino en Zosja daar slapen. Dit was dan ook meteen de eerste logeerpartij voor Zosja. In de avond heeft opa nog wat vuurwerk afgestoken om het aan Nino te laten zien maar die vond het nog wel een beetje eng en bleef liever binnen. Beide kinderen hebben heerlijk door de knallen heen geslapen om 00:00 uur, erg fijn. Om 01:00 uur zijn wij nog naar een feestje gegaan bij het stadion en de volgende dag werden Nino en Zosja rond 11:00 uur weer bij ons afgeleverd. Het logeren was helemaal goed gegaan en wij hadden gelukkig een niet al te grote kater. Zondag hebben we nog wel even een wandelingetje gemaakt maar verder niet al te veel.

En dan zaten we alweer in week twee van de vakantie. Maandag ging Nino weer zoals normaal naar de crèche. Maar nu voor het eerst echt naar de peutergroep. Kleine mannetjes worden groot. Akko en ik hadden daardoor wat ruimte om Zosja wat extra aandacht te geven en om wat dingen te regelen. Zoals het ledikantje opzetten wat we geleend hebben voor in Zosja's kamer. Helaas bleken we niet alle schroeven te hebben en moeten we nu wachten op een nalevering van de Ikea en staat er nu een half af bedje in Zosja's kamer. 'S avonds ben ik nog naar een vriendin geweest die een knutselavond voor vriendinnen georganiseerd had, dit was erg gezellig

Dinsdag heb ik met Nino een cadeautje voor oma geknutseld die woensdag jarig is en is Akko samen met Nino karton, plastic en glas weg gaan brengen, een van Nino's favoriete uitjes. Woensdag (vandaag) is Nino weer naar de crèche. Dion, Akko's jongste broertje is op bezoek en Akko en Dion hebben een gamemiddagje. Ik zorg voor Zosja en ruim hier en daar wat op. Ik heb alle kleding van de kinderen weer gesorteerd. Wat te klein is eruit en grotere maten erin wat een werk is dat zeg. Straks halen we Nino op en gaan we met z'n allen naar mijn schoonouders om oma's verjaardag te vieren.

Morgen gaan we even langs de stort om wat zooi weg te gooien en rijden we daarna door naar Ballorig in Overvecht. Dan kan Nino zich lekker uitleven. Vrijdag komen mijn moeder en zus even op bezoek die we alweer een tijdje niet gezien hebben, zaterdag is er dan weer even rust voor Nino en ga ik met Zosja voor de laatste keer naar de cursus babymassage en zondag gaan we naar de verjaardag van het zoontje van een collega/vriendinnetje van mij, die 1 jaar wordt en dan is de kerstvakantie officieel voorbij.

Ik vond het een ontzettend leuke kerstvakantie en heb het idee dat Nino dat ook vond. Op die manier hoop ik dat hij straks allemaal fijne herinneringen aan zijn jeugd heeft.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je