{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze dochter en nagels knippen.. Help?!

Oké. Dus we hebben een dochter met een eigen wil. Wat natuurlijk best leuk is.. Behalve als er iets moet gebeuren wat zij absoluut niet wil.

Afbeelding blog 'Onze dochter en nagels knippen.. Help?!'

Ik kan me nog goed herinneren dat ik ongeveer een jaar geleden nog dacht hoe veel makkelijker alles zou worden als Liv eenmaal zelf kon gaan zitten staan en kruipen. Ha! 

Het blijkt dat in ons geval een aantal dingen toch echt makkelijker waren toen ze nog klein en hulpbehoevend(er) was..
Zoals bijvoorbeeld haar nagels knippen..

Mevrouw heeft een sterke eigen wil, hier is absoluut niks mis mee maar het zorgt soms voor de nodige uitdagingen.

Nagels knippen vindt ze bijvoorbeeld niet leuk. Echt. Niet. Leuk.

Dit heeft overigens absoluut niks te maken met het feit dat ik toen ze nog geen maand oud was per ongeluk in haar teen heb geknipt. Denk ik. 

Toen ze nog wat kleiner was knipte ik haar nageltjes na de laatste fles, dan lag ze half te slapen tegen mijn benen aan en kon ik in alle rust haar nageltjes bijwerken.

Tegenwoordig is dit wat lastiger. Ze slaapt namelijk niet meer op schoot of op de bank en zodra ik haar kamerdeur open doe staat ze rechtop in bed. Slapend nagels knippen is dus geen optie meer.

Ook heb ik een tijdje geprobeerd om haar af te leiden door zelf verzonnen liedjes te zingen en gekke bekken te trekken.Maar hoe ouder ze wordt hoe vervelender ze het vindt. Ik ben tegenwoordig blij als ik 1 of 2 nageltjes per keer geknipt krijg want madam wurmt zich in allerlei bochten, trekt haar handen en voeten los en geloof me ze is STERK.

Vervolgens als ze zich dan losgetrokken heeft stampt ze zo'n 5 minuten al mopperend en huilend door de woonkamer heen om nog even heel duidelijk te maken dat het dus Echt. Niet. Leuk. Is.

Iemand nog tips om nagels knippen voor moeder en dochter wat aangenamer te maken?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je