{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons meisje in het ziekenhuis

Reflux, helaas ook voor ons dochtertje de realiteit. Woensdag stuurde de huisarts ons naar de eerste hulp...

Afbeelding blog 'Ons meisje in het ziekenhuis'

En dan schrik je wel even. Nouja geschrokken was ik al. Toen woensdagochtend ons meisje te keer ging. Zoals ik haar nog niet eerder meegemaakt had. Pijn had ze! Vreselijke pijn. Ze was aan het krijsen en liet zich NIET troosten door mij. Het aantal decibel schoot omhoog en ze liep helemaal rood aan. Ik, als haar mama zijnde, ben op dat moment mee gaan janken. Tja misschien niet helemaal het juiste om te doen, want dat pikt zij ook op, maar ik had het niet meer. Niks zo erg om je kindje, 15 daagjes jong, zo te zien krijsen en in etappes haar voeding eruit te zien gooien de hele ochtend. Machteloos voel je je dan. En toen ze uit frustratie in haar gezichtje begon te krabben, aan haar onderlipje begon te trekken en dr hele handje in haar mondje begon te stoppen heb ik meteen de huisarts gebeld. Deze nam het godzijdank meteen serieus en stuurde ons linea recta naar de kinderarts in het ziekenhuis.

En hier zit ik dan. Vrijdagochtend, in kleermakerszit op een ziekenhuisbed. Ondertussen zijn we 2 nachtjes verder en ons meisje ligt prinsesheerlijk te slapen aan mijn linkerzijde. Verliefd, dat ben ik nog steeds. Als ik dat mooie koppie zie. 

Ondertussen hebben we natuurlijk het één en ander moeten uitproberen. Wat werkt qua voeding wel voor haar en wat niet? En volgens mij hebben we eindelijk de oplossing gevonden. Na dagenlang de ene wasmachine na de andere te laten draaien, omdat ze echt bijna alles er weer uitgooide, hebben we haar gister gewoon de hele dag hetzelfde pakje aan kunnen houden. Dat zoiets simpels je zo gelukkig kan maken!! 

Reflux, iets waarvan je hoopt dat je baby er geen of in ieder geval weinig last van zal hebben. Daar de maag in onze familie al een zwakke plek is sta ik er niet van te kijken. Tel daar bij op dat het maagklepje van de hele jonge guppies nog niet voldoende ontwikkeld zijn in die eerste periode en je hebt een grote kans dat ze er last van krijgen. Zo ook ons grietje. 

Nu gaat het dus eigenlijk best wel goed en ik hoop echt dat de kinderarts straks met goed nieuws komt. Ons dametje is er klaar voor volgens mij. Om naar huis te gaan. Die ligt met een tevreden lachstuipje naast mij nu. Compleet ontspannen. Haar buikje lekker vol. Ik ben een super trotse mama! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je