{{ message.message }}
{{ button.text }}

ONDERONSJE IN DE PASKAMER

Een paskamer, spiegel, camera en babygirl in the belly. Dé ingrediënten voor big time fun.

Afbeelding blog 'ONDERONSJE IN DE PASKAMER' Achtergrond blur afbeelding

Mijn missie bij het parkeren van de auto was A) een zwangerschaps relax broek, B) twee tanktops, C) alles binnen zo snel mogelijke tijd passen en afrekenen voordat de hitte me weer naar het hoofd zou stijgen. Plan A en B van de missie gingen goed, de broek en tanktops waren zo gevonden. Op naar de paskamers. Geen drukte, paskamer voor het kiezen dus ik kies de grootste en wiggel-waggel-woegel er naar toe. 

Eenmaal in de paskamer komt van plan C niet veel meer terecht.  De spiegels brengen mij op een ander idee: big time mirror fun. In mijn buik is al een paar minuten gerommel aan de gang, wat mij weer een ongelooflijke glimlach bezorgt. Zij heeft ook wel zin in een pretje en wat fun. Broek passen doen we dus later, eerst maar eens mijzelf met die steeds groter wordende buik in de spiegel bekijken. Als ik zo sta te kijken zie ik mijzelf steeds breder gaan lachen en stralen van trots en geluk. Ik aai over mijn buik en trek een gekke bek, gewoon omdat ik daar zin in heb. In mij wordt een golvende reactie gegeven, mijn buik beweegt van links naar rechts. Een schaterlach kan ik niet onderdrukken. Zo achter deze gesloten paskamerdeur en de spiegel voor mij, ben ik even in mijn eigen big time fun wereldje. Heerlijk! 

Besef moment: doe hier wat mee, leg het vast, maak een paar knots gekke foto's. Ja! Telefoon erbij, gekke bekken, gekke houding, trotse houding, uitpuilende buik, trotse blik. En in mijn buik wordt er flink mee gedaan. Ik kan haar nog niet zien maar beeld me haar voor me en steek mijn tong uit. Wij samen hebben het nu al zo gezellig. Zelfs in de paskamer besef ik me dat dit het mooiste is dat mij overkomt. Dikke knipoog in de spiegel. Klik, foto. Knipoog met uitpuilende tong. Klik, foto. En weer een schaterlach. 

Volledig in mijn big time fun moment weet ik klaarblijkelijk niet meer dat plan C nog moet worden uitgevoerd. Ik trek mijn jas weer aan, stop mijn telefoon weg, pak de broek en tanktops, open de paskamerdeur en wiggel-waggel-woegel de ruimte uit. Een mevrouw van middelbare leeftijd glimlacht breed naar me en zegt 'heerlijk die schaterlach van je, fijn dat je zo geniet'. Wat een attent en leuk compliment, ik bedank de mevrouw en loop richting de kassa. De caissière vraagt of ik alles heb kunnen vinden en het passen gelukt is. Passen? Passen? Oh pot dikke koffie, had ik het nu echt zo naar mijn zin in de paskamer of speelt mijn zwangerschapsdementie op? Een licht blosje op mijn gezicht rijker, antwoord ik dat ik vergeten ben te passen maar wel een heel leuk onderonsje met mijn babygirl in the belly had. De caissière kan het begrijpen, is net zelf moeder geworden en kan een grappige lach niet onderdrukken. 'Ga maar snel terug en nu echt passen hè', gevolgd door een knipoog. 

Bij de paskamers zit de mevrouw van middelbare leeftijd nog steeds op een krukje geduldig te wachten tot haar familielid uit de paskamer komt, ze lacht weer naar me en vervolgt 'och gut je bent zeker vergeten te passen'. Ik kan mijn lach niet meer houden, lach voluit (helaas moet mijn blaas daar een klein hindertje van ondervinden) en verdwijn voor de tweede keer achter de paskamerdeur. Ditmaal om echt te passen :-)!

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je