{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onder het gemiddelde

Joy is afgelopen maandag 1 geworden. De week ervoor waren we op het buro, omdat de internetverbinding niet werkte werd alles weer op de "ouderwetse" manier gedaan...

Afbeelding blog 'Onder het gemiddelde' Achtergrond blur afbeelding

Dat wil zeggen dat er geen grafieken etc. werden geraadpleegd op de pc. Achter in het blauwe boekje (voorheen beter bekend als het Groene boekje, alhoewel ik volgens mij ook al weer nieuwere versies in het groen heb gespot dus ik weet het niet meer! )  staan de grafiekjes en die vul ik dan ook na het bezoek aan het cb zelf in.  Omdat Joy het goed deed kon ik de 7 en 9 maanden controle bij het cb overslaan aangezien het toch alleen maar voor het meten en wegen was. Dus dat heb ik dan ook gedaan. De een hecht daar meer waarde aan dan de ander, ik dus wat minder! Ik ben al best vroeg begonnen met het geven van bijvoeding alleen was het niet zo een succes. Meestal had ze er na een paar hapjes al weer genoeg van en ik dacht ach het komt vanzelf! Ze is dus nu 1 en het komt dus niet vanzelf.... Wat ons overbuurmeisje naar binnen werkt, die 10 weken jonger is, dat haalt Joy voor nog geen 40% denk ik. Als ik haar een fruitbeker geef dan doe ik daar nog steeds twee dagen mee want de helft gaat maar naar binnen. Ook warm eten komt er bijna niet in. Om een idee te geven, als je het vergelijkt met een grote pot kant en klare maaltijd voor een kindje van 8+ maanden dan gaat de helft in een bakje en dan wordt meestal 1/3 van dat bakje ook niet opgegeten..... 

 

Brood eet ze wel helemaal op, ook als ik haar een broodje uit het vuistje geef dan laat ik de korstjes meestal zitten en dan blijven idd de korstjes keurig netjes over! Ik heb wel een trucje bedacht om haar meer te laten eten. Ik geef haar dan namelijk iets in haar handen wat ze nog niet kent en dan schep ik zo achter elkaar een bak eten weg, alleen dat gaat dan in zo een rap tempo dat mij dat ook niet echt gezond lijkt. Ik hoor je nu denken, ja maar ze eet wel!! Ja dat klopt ook wel en ik maak me ook geen zorgen in die zin omdat ze de hele dag wel kleine beetjes eet en als ik, in tegenstelling tot een tijdje geleden, de 'wat ze eigenlijk naar binnen moeten werken lijstjes' bekijk dan zit ze daar dan nu wel op zij het wat minder dan de gemiddelde kindjes denk ik. En ik heb ook zoiets van als ze echt honger heeft dan hoor ik dat wel! Ze ziet er lekker uit en is geen dun poppetje. Paar stevige billen! Ze is een actieve, vrolijke meid! Ik ben Nederlandse en mijn vriend is Antiliaans toch is ze wit met blond haar en blauwe ogen!! Terwijl ik zelf ook bruine ogen heb.  Ze eet namelijk ook geen aardappels. Het maakt niet uit hoe ik ze klaar maak, gemixt door groente, appelmoes erdoor heen ... het is net een machine! Je lacht je rot! Het wordt systematisch uitgezogen en 'verwerkt' en de aardappel komt er keurig netjes weer uit! Er gaat gewoon ECHT geen aardappel in!! Patatjes lust ze wel en een aardappel uit de oven klaargemaakt daar wil ze dan ook wel een klein beetje aan zuigen. Vlees, rijst en pasta dat is het helemaal!! Smakgeluidjes, mjammjammjam heerlijk!! 

 

Maar goed ik begon met het bezoekje aan het cb. Ik had al vermeld dat de pc het niet deed en de wvk zag haar gewicht en zei nou dat is volgens mij wel goed. Ik dacht nog ik zeg niks want als ik haar dus vergelijk met het overbuurmeisje kwa groei dan zijn ze even groot en die is dus 10 weken jonger en iets te vroeg geboren... Eenmaal thuis dacht ik, ow ja even de grafiek invullen. Joy zit -1 onder het gemiddelde, zoals gezegd maak ik me geen zorgen aangezien ze overal supersnel mee is, altijd vrolijk en het volgens mij wel goed doet! We hebben gewoon een kleine meid van 73 cm die loopt en 8460 gram zwaar weegt! Gisteren heb ik de autostoel van haar grote broer van zolder gevist omdat ik dacht dat het wel zo leuk voor haar is om haar met het gezicht naar voren te vervoeren dan ziet ze wat meer.... ondanks dat het in het nieuws was om kinderen zo lang mogelijk maar tot de 15e maand met het hoofd richting de achterruit te vervoeren.... Het was zo'n klein meisje in de grote stoel en de gordel 'sneed' langs haar nek.... Ik dacht Maxi Cosi jij blijft nog even mijn grote vriend!! Krijgt mama spierballen van!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je