{{ message.message }}
{{ button.text }}

Omver geluld door zoonlief (4)

Ja oké hij stelt wel eens wat wijze vragen. Maar ach, hij is ook gewoon maar 4, toch? En dan word je weer eens gecorrigeerd door je zoon.

Afbeelding blog 'Omver geluld door zoonlief (4)'

Zoonlief van 4 had onder andere een globe aan Sinterklaas gevraagd. Want hij wilde weten waar iedereen woonde en waar China lag (hij heeft bijzondere interesses, zo vroeg hij ook enthousiast een anatomiepop...). Oké vent, ik regel het met de beste man. En ja hoor, Sinterklaas had geluisterd. Dus nu staat er een globe op zijn space-slaapkamer, tussen de planeten en sterren. Leuk!

Gisteren bracht ik de kleine man naar bed. De tanden waren gepoetst, de dag lekker doorgesproken, even gek gedaan, boekje gelezen. Het 'slaapritueel' was bijna compleet. Meneer ging in bed liggen, ik wachtte nog even op de bijna dagelijkse (moeilijke) slaapvraag (zo'n vraag waar je echt even over moet nadenken, zo net als hij ingestopt wordt. Over hoe je lijf weet welk vocht het op moet nemen en van welk vocht het plas moet maken...). Vandaag even geen slaapvraag bleek. Ook prima. 

Toen deed ik het lampje van de globe uit en zei -schattig bedoeld- zwaaiend naar de globe: "Dag iedereen op de wereld, slaap lekker allemaal!". Achter mij zag ik meneer met een vloeiende beweging de deken weer van zich af gooien. Wat krijgen we nou...Max ging rechtop in zijn bed zitten en corrigeerde mij op onderwijzende toon: "Nee mama, NIET iedereen slaap lekker. Want alleen aan onze kant van de aarde is het donker. Op de andere kant van de wereld is het gewoon licht, want die staan naar de zon. Dus bijvoorbeeld in China, daar zijn ze gewoon wakker, daar is het gewoon dag. Als wij wakker worden, dán gaan zij pas slapen, want dan is de aarde weer gedraaid en de zon staat wel gewoon altijd op de zelfde plek".

Eh....be..nou...eh...wat?? Ik geloof dat ik net iets te lang stil stond met mijn mond open. Die zag ik even niet aankomen zeg. Ik stamelde "Eh ja, klopt jongen. Je hebt helemaal gelijk! Daar had mama even niet aan gedacht.". Met een troostende glimlach schudde hij zachtjes zijn hoofd "Je was het zeker even vergeten hè mama, maar nu weet je het weer. " . Nou eh, inderdaad vent. En meneer ging voldaan weer in zijn bed liggen. Ik mocht hem instoppen en hij ging lekker slapen. Met mijn mond nog half open ging ik maar verbijsterd naar beneden. Hoe weet hij dat nou weer? Ja oké we hebben er ooit kort iets over verteld na een slaapvraag over de zon en de aarde, maar dat is echt maanden geleden en niet eens zo uitgebreid! Haha, omver geluld door zoonlief.

Deze ochtend begon meneer de dag vrolijk, hij was het nog niet vergeten. Hij sprong zijn bed uit, klikte het lampje van zijn globe aan, draaide de globe naar China (een keer laten zien waar het lag...) en zwaaide vrolijk. "Zo...wij zijn nu wakker, jullie kunnen nu lekker gaan slapen! Slaap lekker China!".

Ik vrees dat ik dit nog vaak ga meemaken. Volledig omver geblazen worden door kleuterende zoonlief met zijn sterke argumenten waarvan ik niet weet dat hij die heeft op dat moment. Heerlijk!

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je