{{ message.message }}
{{ button.text }}

Omgaan met overlijden

Gister is de hond van opa en oma plotseling ingeslapen, de beste vriend van mijn dochter. Wat een verdriet

Afbeelding blog 'Omgaan met overlijden' Achtergrond blur afbeelding

Gelukkig heeft mijn dochter nog niet eerder te maken gehad met iemand die is overleden. Maar gister gebeurde het heel onverwachts toch!

Sinds dat zij een baby was, was ze beste vrienden met de lieve labrador van opa en oma. Altijd samen spelen, knuffelen. De hond was gewoon altijd daar!

Sinds een tijdje zagen we al dat de hond zich niet zo goed voelde, en gister was het echt niet meer te doen. Dus het besluit werd genomen om de hond gister nog in te laten slapen want dit kon echt niet meer.

Ik zei tegen mijn dochter dat de hond niet meer terug zou komen. Ze begreep het eigenlijk niet zo. Totdat ik zei dat de hond heel ziek was en dat die dood ging en niet meer terug kwam. Ineens drong het tot haar door en was ze ontroostbaar!

Ik ben rustig met haar gaan zitten en heb haar uitgelegd dat de hond veel pijn had en dat dat niet leuk was voor de hond, dat het zo beter was.

Gelukkig begreep ze dit en werd ze weer rustig. Ik vond dit zo zielig! Wat een verdriet! En wat moeilijk om hier mee om te gaan. Vannacht is ze een paar keer wakker geweest om te vragen of de hond echt niet meer terug komt. 

Hoe gaan jullie met zulke dingen om? 

Rust in vrede lieve hond

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je