{{ message.message }}
{{ button.text }}

Omg, hoe gênant is dit?!

Fijn, fijn.. De #30DayBlogChallange challanged mij om mijn meest gênante momenten te delen. Nou.. Enjoy!

Afbeelding blog 'Omg, hoe gênant is dit?!' Achtergrond blur afbeelding

Al bijna twee hele dagen lang ben ik in mijn hoofd aan het graven naar mijn meest dramatisch, gênante momenten. Ze zijn moeilijk te vinden daar binnen! Of ik heb ze gewoon totaal uit mijn brein verstoten omdat ze te erg voor woorden zijn of het zijn er gewoon niet zo veel. Gelukkig maar! Want als er één ding is in deze wereld dat ik HAAT is het wel voor lul staan.. Maakt niet uit in welke vorm, voor vrienden, familie, onbekende, waaaahhh! Ik haat het!! Maar natuurlijk is af en toe "voor lul staan" onvermijdelijk! Voor iedereen! So I'm gonna pick myself up and tell you some funny stories :)

Boobies

Als ik vrij ben wil ik echt geen BH aan. Die knellende bandjes, marteling! Nergens voor nodig, ik hoef er voor niemand "netjes" uit te zien. Alleen had ik een aantal weken geleden mischien een iets slimmere kleding keuze moeten maken, haha!

Ik was lekker vrij en het weer was wel oke. Ik besloot samen met de kids lekker te gaan spelen in de speeltuin om de hoek. Ik trok ons allemaal een T-shirt met korte mouwen aan met een vest of trui. Het was best fris in de schaduw, maar als de kids gingen rond rennen konde de vesten makkelijk uit!

In de speeltuin aangekomen ging de zon opeens super lekker schijnen! Ik had blijkbaar het perfecte moment uitgekozen om naar buiten te gaan! De kids waren lekker aan het spelen. Van de glijbaan aan het roetsjen, op de trapmotortjes rond draaien, op de wip. Meneer is al groot genoeg om alles zelf te kunnen naar ik houd hem toch altijd goed in de gaten. Mevrouw daarin tegen moet ik overal nog bij helpen. Een heuze work-out! Vesten uit! :) Het was een super middag. Het weer uiteindelijk geweldig en de kids hebben zich zo mega vermaakt. Al vond ik het wel vreemd dat er een papa en een mama waren, die me iets te vaak mijn kant opkeken. Deed ik iets geks? Deden de kinderen iets wat niet kon? Wat was er aan de hand? Vreemd..

Mijn voorraad water was op, de krentjes waren op. De kids moesten nodig is gaan douche en ik was best wel moe. Time to go home! Thuis aan gekomen kleedde ik de kids meteen uit om het zand nog even uit de haren te spoelen, voor dat we zouden gaan eten. Kids in de douche. Zo even rust!

Ik keek in de spiegel.. OMG!! Zie ik dat goed? NOOOOOO! Ik had de hele dag al een wit shirtje aan. Ik heb eigenlijk nóóit wit aan, deze was nieuw, en blijkbaar een beetje doorschijnend!! Je kon zo mijn tepels zien zitten! Dit is vast de rede dat de papa en mama mij zo aan het bekijken waren.. AWKWARD!! ARWGHHHGG #@?#**!!!

Chocolade reep

Nu mijn vriendje geen ochtend of avond/nacht diensten meer heeft, sta ik er overdag alleen voor met de kids. Boodschappen doen we dus vaak ook met zijn drietjes. Meestal gaat het goed! Ik heb een hele handige bolderkar waar beide kids en een volle boodschappentas in passen. Mevrouw blijft hier altijd redelijk rustig in zitten als we in de winkel zijn maar Meneer wil liever met zo'n klein winkelwagentje achter mij aan lopen. Euhm.. Voor mij uit rennen bedoel ik.. Haha! Nee, hij luisterd echt heel goed voor een puberende peuter van bijna 3. De supermarkt driftbuien waar andere mama's het soms over hebben ken ik gelukkig niet. Hij help 9 van de 10 keer heel goed mee! Vaak kopen we wat hij lekker vind: appelsapje, chocomel, melk! Helemaal prima. "Mama, ma iek koekies, astabliettt?!" Ja, dat mag, je mag één pak uitkiezen! Dat doet hij heel netjes en is dan heel erg tevreden! Ik vind boodschappen doen met de kids best leuk geworden :)

Toen.. Die bewuste dag.. We stonden bij de kassa. Meneer had mij net heel netjes geholpen de boodschappen uit zijn kleine wagentje op de band te leggen. Zijn karretje was leeg, hij weet heel goed waar hij dat karretje weer op kan ruimen, dus dat doet hij vaak zelf terwijl ik afreken. Alleen deze keer duurde het me iets te lang.. Ik had de boodschappen al ingepakt en hij was nog niet terug! Ik raakte in lichte paniek.. DAAF?! "Ja mama!" klonk het bij de informatie balie vandaan. Stond Meneer daar, met een Kinder chocolade reep. Al uitgepakt en vol trots met een glimlach van oor tot oor! Mijn hoofd werd zo rood als een boei! Rustig blijven, rustig blijven! 

Ik heb de reep in tweeën gebroken en verdeeld tussen Meneer en Mevrouw. Ik legde het lege verpakkinkje met een 50 cent muntje op de toonbank en verontschuldigde me voor Meneer. Het meisje achter de toonbank zei dat ze Meneer het niet eens had zien pakken. Snel liep ik naar buiten en legde Meneer uit dat hij dit nooit meer mocht doen! Hij weet donders goed dat je eerst "centjes moet betalen". Volgens mij is het wel doorgesrongen maar Meneer was te blij met zijn chocolade troffee, dat hij alleen maar glimlachend 'Ja, mama' kon zeggen. Ach.. :)

Stink poep

Ander half jaar geleden werd Mevrouw geboren. Een voorspoedige bevalling alleen wat daarna kwam was hell. Mischien schrijf ik hier ooit nog wel is een volledige blog over maar voor nu in het kort: Door een vastzittende placenta verloor ik heel erg veel bloed. Ik heb de hoeveelheid zelf (gelukkig) niet gezien maar als ik mijn vriend en moeder moet geloven was het VEEL. 1,8 liter, vertelde de dokters mij op dat moment. Het lukt me niet om de placenta op eigen houtje naar buiten te persen, zelfs niet met de na-weeën. Als ik over de 2 liter bloed zou gaan zou ik naar de OK moeten voor een spoed operatie. Blijkbaar het moment voor twee zusters (uiteindelijk de reddende engelen) om samen is even KEI hard in mijn buik de douwen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat bijna het gevoel had dat ze me door het ziekhuis bed heen douwde! Een paar keer achter elkaar. OEF!! Pas geboren Mevrouw werd onder tussen warm gehouden door mijn moeder terwijl mijn vriend nog bij mij was (als ik het me correct herinner). En ja hoor daar kwam dat rot ding eindelijk!!! Toen ging ik over mijn nek. Alles was daarna in orde buiten dat ik een lijkbleek hoofd had en de nacht ter opservatie moest blijven. Vond ik niet erg, ik was kapot.

We sliepen redelijk. Mevrouw had veel slijm in haar neus en ademde moeilijk. Dus de lieve zuster die nachtdienst had kwam vaak kijken. Mijn vriend sliep redelijk die nacht, ik daarin tegen.. Pff.  Zorge om Mevrouw haar adem, ik had nog een infuus in mijn arm dat me vocht toediende zodat ik in de ochtend donorbloed kon krijgen. Ik had nog een katheter, die voelde bij elke beweging. Ik kon alleen maar op mijn rug liggen en kreeg rugpijn als de malle en toe top it all off..

Opeens kreeg ik midden in de nacht zo'n vreselijke buikpijn. Er is iets mis!! Dacht ik. Ik maakte vriendlief snel wakker. Ik probeerde het nog even aan te kijken maar het werd erger en erger en zo pijnlijk dat ik op het knopje drukte waardoor de zuster zou komen. En toen.. Echt een golf van poep.. OMG! De zuster komt binnen, en ja , dan moet je haar gaan vertellen dat je net je hele bed onder heb gekakt. Zo Gênant!! Ik wilde door de grond zakken. Ik zei duizend keer sorry maar gelukkig was ze heel lief. 

Nog erger.. Dit gebeurde die avond 4 keer.. Ik huilde uiteindelijk van schaamte maar de zuster bleef lief en mijn vriend ook. Maar dit was drama! 

(Oh, dit verhaal is nog nooit aan iemand vertelt, maar io hoef vast niet uit te leggen waarom niet?! :D)

Verder vind ik het altijd super gênant als er bezoek komt/is en mijn huis stinkt.. Omdat de kat net heeft gepoept of omdat ik die dag de bak moet verschonen. Of als het huis niet netjes is. Oef, ik haat het. Ook is het huis heel lang "net niet af" geweest.. En die zie ik gasten denk: "Is het nou nog steeds niet af?" en dat haat ik!! Ook schaam ik me dood als ik mijn gedult verlies omdat Meneer treuzeld op de trap. Ik draag Mevrouw (+/- 12 kilo) en vaak ook nog een tas en dan doet Meneer en 5 minuten over om 8 trappen op te lopen.. Vaak word ik boos (omdat hij het expres doet..) en als er dan een buur langs loopt, oef, dan voel ik me altijd zo debiel.. Last but not least, als de kids niet luisteren terwijl we buitens huis zijn.. Zó frustrerend!! Ik heb Meneer een keer een zo'n 200 meter lange parkeerplaats af moeten slepen aan zijn arm, jankend, gillend, krijzend en schoppend omdat hij niet had geluisterd en nu zijn beloofde ijsje niet zou krijgen. De blikken.. Oef..

Gênant! Dramatisch! En uiterst frustrerend!! Maar ik hoop dat ik jullie wat leed vermaak heb kunnen vezorgen op de fijne zondag avond :)

Wat is jouw meest gênante moment ooit geweest?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je