{{ message.message }}
{{ button.text }}

Olvarit tien maanden producten

Olvarit producten voor de kleintjes vanaf 4 maanden. Dat zijn in eerste instantie puur vegetarische hapjes. Vanaf 6 maanden komt er gevogelte, vlees en vis bij de groentehapjes. Dit breidt zich verder uit, naarmate je kindje ouder wordt.

Afbeelding blog 'Olvarit tien maanden producten'

Baby’s kunnen nog niet alle voedingsstoffen verdragen tot ze ongeveer een jaar oud zijn. Maar dat betekent zeker niet dat je kindje tijdens zijn of haar eerste levensjaar geen fruit en groente mag. Integendeel! Hij kan zelfs een lekker soepje met jullie eten.

De eerste hapjes

Je weet vast dat wanneer je volledig borstvoeding geeft, je beter wat langer kunt wachten met het geven van deze hapjes, omdat de borstvoeding terug zou kunnen lopen. Maar in principe zijn er al mogelijkheden om kinderen vanaf vier maanden een hapje fruit of groente te geven. Het verschilt per kind wanneer je er daadwerkelijk mee begint. Merk je dat je kindje graag sabbelt op zijn handje, smakkende geluidjes maakt, interesse heeft in wat jij eet, je kindje eerst lekker doorsliep en nu ineens ’s nachts weer wakker wordt of onverzadigbaar lijkt, dan zou het goed kunnen zijn dat je kunt gaan beginnen aan fruit en groente.

Je kunt natuurlijk altijd vers groente en fruit kiezen voor de hapjes, maar mocht je af en toe krap in de tijd zitten of om andere redenen liever een kant-en-klaar hapje willen kiezen, heeft Olvarit producten voor de kleintjes vanaf 4 maanden. Dat zijn in eerste instantie puur vegetarische hapjes. Vanaf 6 maanden komt er gevogelte, vlees en vis bij de groentehapjes. Dit breidt zich verder uit, naarmate je kindje ouder wordt.

Olvarit tien maanden producten: Olvarit soepjes

Speciaal op de markt gebracht voor kinderen van 10 maanden en ouder zijn ‘mijn 1e soepjes’ en soepstengeltjes. Je kindje is nog geen jaar oud, eet nog niet met de pot mee en heeft echt nog behoefte aan een aangepast voedingspatroon. Juist daarom heeft Olvarit voor deze leeftijdscategorie soepjes en soepstengeltjes die minder zout zijn dan de varianten die verder in de supermarkt te vinden zijn. Met de soepjes komt je kind op een makkelijke manier aan extra groente, wat zo belangrijk is, op welk moment van de dag dan ook. De structuur van de groente en de toegevoegde vermicelli helpen je kindje bij het verbeteren van zijn mondmotoriek. Ook niet onbelangrijk. Het ontwikkelen van een goede mondmotoriek is belangrijk voor het goed kunnen verwerken van de aangeboden voeding later, maar ook voor het leren praten. Er zijn 5 verschillende smaken soepjes te koop: drinksoepje wortel, kippensoep met vermicelli, tomatensoep met vermicelli, rijkgevulde tomatensoep en rijkgevulde groentesoep. De eerstgenoemde kun je je kindje laten drinken uit een bekertje, de andere soepjes zijn te eten met een lepeltje. Er valt dus te kiezen. Bied je kindje gerust variatie, op momenten dat hij daar behoefte aan heeft en kijk hoe hij reageert op de verschillende varianten.

Olvarit tien maanden producten: Olvarit soepstengeltjes

Bij soep is een soepstengeltje een aardige aanvulling. Een handzaam formaat voor kleine kinderhandjes en ook nog eens heel vezelrijk. Je kindje kan het makkelijk wegsabbelen. Het is daarmee ook een goed alternatief als tussendoortje. Ook de soepstengeltjes hebben geen zout toegevoegd gekregen. Voor jonge kinderen is het belangrijk om niet teveel zout binnen te krijgen, omdat dit schadelijk kan zijn voor hun nieren op latere leeftijd. Het voedingscentrum adviseert om überhaupt geen extra zout toe te voegen aan het eten van je kind, in het algemeen. Zij geven tevens aan dat het het beste is, wanneer je kind niet went aan een zoute smaak. Er zit vaak ongemerkt toch al veel zout in allerlei producten die gegeten worden. Juist kant-en-klaarproducten staan erom bekend dat ze relatief veel zout bevatten. Daarom is het wel goed om te weten dat het bij deze producten van Olvarit voor kindjes vanaf 10 maanden niet het geval is.

Geschreven door mama Lianne.

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je